Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkolan koulun tiloja Tuusulassa pidetään puhtaana ilman kemikaaleja – voi laajentua muuallekin

Tuusulassa Mikkolan koululla on käynnissä kokeilu, jonka aikana koulun tiloja pidetään puhtaana ilman kemikaaleja.

Tuusulan kunta kertoo maanantaina tiedotteessaan, että kemikaalittoman siivouksen kokeilu kestää kuukauden.

Kokeilussa käytetään kemikaalitonta ja myrkytöntä menetelmää, joka puhdistaa paikat ilman pinnoille kertyviä kemikaalijäämiä ja hengitysilmaan vapautuvia yhdisteitä.

Kunnan kiinteistönhoidon kokeilun tavoitteena on etsiä ratkaisuja, jotka mahdollistaisivat entistä vastuullisemman ja ympäristöä huomioivamman kiinteistöjen siivouksen.

Tilojen käyttäjät hyötyvät tuoksuttomuudesta ja allergiavapaasta puhtaudesta.

– Kokeilu antaa meille kiinteistönhoidossa työskenteleville kokemuksia kemikaalittomasta siivouksesta, jonka koemme olevan tänä päivänä yksi keinomme toteuttaa konkreettisia ympäristötekoja niin tiloja käyttävien oppilaiden ja henkilöstön kuin ympäristönkin puolesta, kertoo kiinteistönhoidon esimies Heidi-Elina Mantere kunnan tiedotteessa.

Laadun arviointia tehdään viikoittain ja sen perusteella kiinteistönhoito arvioi, onko kokeilun tulokset hyödynnettävissä kunnan kiinteistöjen siivouksessa laajemminkin.

Tuusulan tuore kansliapäällikkö Virpi Lehmusvaara rentoutuu vapaa-ajan asunnolla – "Olen opetellut raksahommia"

Lahelanpellon pientaloalueen tontit menneet kuin kuumille kiville – asukkaille tulossa Alepa ja ABC, kampus ja uudet puistot

Ainakin Hyökkälä ja Hyrylän yläkoulu puretaan, kun uusi monitoimikampus valmistuu Tuusulaan – "Oppilasvirrat menevät uusiksi"