Tuomalansuo tutuksi metsäkävelyllä – metsän käyttäjiä pyydetään mukaan kehittämistyöhön

Syksyn metsäkävelyllä keskustellaan Tuomalansuon metsien merkityksestä niiden käyttäjille. Arkisto/Pia Lyy

Tuusulan kunta kehittää uusia osallistavan metsäsuunnittelun menetelmiä Tuomalansuon alueella. Asukkaita ja metsän käyttäjiä toivotaan mukaan kehittämistyöhön.

Tuomalansuo on noin 250 hehtaarin yhtenäinen metsäalue, joka toimii tärkeänä virkistysalueena niin Tuusulan, Keravan kuin Järvenpään asukkaille.

Osallistua voi yleisötilaisuuteen, metsäkävelyyn tai vastaamalla karttakyselyyn. Metsäkävelyn ajankohta on lauantaina 20.11. kello 11–13 osoitteessa Saksantie 44, joka on pieni parkkipaikka Saksantien päädyssä.

Syksyn metsäkävelyllä tutustutaan alueen luontoon sekä keskustellaan Tuomalansuon metsien merkityksestä niiden käyttäjille. Kävelyllä osallistujat pääsevät myös jakamaan näkemyksiä ja toivomuksia eri metsänosista. Tapahtuman aikana kävellään hitaaseen tahtiin muutamia kilometrejä metsässä vaihtelevan kuntoisia reittejä pitkin.

Tuomalansuon metsänhoitoa suunnitellaan luonnon monimuotoisuuden ja virkistyskäytön lähtökohdista. Työssä syntyy alueen hoito- ja käyttösuunnitelma sekä osallistavan vuorovaikutuksen malli, jota voidaan jatkossa soveltaa muihin Tuusulan metsäkohteisiin.

Alueen kaikki käyttäjät, metsänomistajat ja muut asiasta kiinnostuneet haastetaan osallistumaan aktiivisesti ja ennakkoluulottomasti osallistavaan metsäsuunnitteluun. Projektin on tarkoitus valmistua alkukesän 2022 aikana.

Kick off -tilaisuus on tiistaina 2.11. kello 18–20 Rykmentinpuiston ruokalassa tai Teamsilla hybriditilaisuutena.

Tuomalansuon luontoselvitystä esittelevät muun muassa Janne Koskinen ja Susanna Pimenoff Keironista ja Tuomalansuon kävijöiden luontohavaintoja Eija-Leena Laiho Luonnontieteellisestä keskusmuseosta.

Karttakyselyyn voi vastata 30.11. saakka. Kaikille Tuomalansuon metsissä liikkuville avoimessa karttakyselyssä on mahdollisuus kertoa näkemyksensä metsien tärkeimmistä arvoista, metsien virkistyskäytöstä, itselle tärkeimmistä paikoista sekä kehitystoiveista tulevaan.

Kyselyn tavoitteena on ymmärtää niin Tuomalansuon erilaisia metsäalueita kuin sen käyttäjiä paremmin.

Keväällä Tuomalansuolla järjestetään myös ideointikävelyitä.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Keski-Uudellamaalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut