Keravalaisen nuoren Snapchat-kuvat johtivat poliisin puhutteluun – "Asiatonta materiaalia ei kannata julkaista edes pilailumielessä"

Kuvituskuva. Ella Kajaste

Keravalaisen nuoren Snapchat-sovellukseen lataamat ja siellä julkaisemat kuvat johtivat viime viikolla poliisin puhutukseen, Itä-Uudenmaan poliisi tiedottaa.

– Haluamme muistuttaa, että nettisovelluksissa ei kannata julkaista tai jakaa mitään asiatonta materiaalia, edes pilailumielessä, koska sillä saattaa olla vakaviakin seurauksia, kertoo rikoskomisario Simo Kauppinen Itä-Uudenmaan poliisin ennalta estävän toiminnan ryhmästä.

– Jos asiassa on syytä epäillä rikosta, esimerkiksi laiton uhkaus, seuraukset voivat poliisin puhutusten lisäksi olla viisitoista vuotta täyttäneiden osalta esitutkinta. Tutkinnan jälkeen asia voi edetä syyteharkintaan ja tuomioistuinkäsittelyyn. Rikosoikeudellisen vastuun ikäraja ei koske mahdollisia korvausvaateita, vaan näitä voi tulla maksettavaksi myös 15 vuotta nuoremmille, Kauppinen jatkaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut