Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jokelan kirkonkellot on varastettu – "Ilmeisesti varkaat ovat irrottaneet kellojen kiinnityspultit rälläkällä ja antaneet niiden pudota lattialle"

Tuusulan Jokelan kirkonkellot on varastettu.

Jokelan kirkko on odottanut purkamista jo lähes vuoden verran. Kirkon kellotapuli oli tarkoitus jättää purkamatta, koska se seisoo sopivasti uurnalehdon vieressä.

– Nyt on vain käynyt niin ikävästi, että kirkonkelloja ei voida soittaa uurnanlaskun yhteydessä, sillä kellot on varastettu, kertoo seurakunnan viestinnän työalavastaava Tuula Rasilainen.

Varkaus on hänen mukaansa tapahtunut todennäköisesti viikonloppuna 23.–24.10.

– Perjantaina 22.10. hautausmaan työntekijät huomasivat, että kellotapulin oven lukkoa oli väännetty ja muutama paneeli oli irti. Maanantaina kiinteistöammattimies Pasi Komulainen tuli korjaamaan lukkoa, mutta lukko olikin poissa ja ovi väännetty mutkalle. Ovea korjatessaan hän huomasi, että tapulin betonilattiakin oli rikkoutunut.

– Ilmeisesti varkaat ovat irrottaneet kellojen kiinnityspultit rälläkällä ja antaneet niiden pudota lattialle, mistä ne on sitten raahattu autoon ja viety pois, Rasilainen kertoo.

Kelloja oli kaksi, isompi ja pienempi, paljon muuta tietoa niistä ei tällä hetkellä ole.

– Kaikki pitäisi kuvata, tällaisissa tapauksissa se tulee mieleen. Painavia ne ovat, yksi mies ei niitä siirrä mihinkään, eli useampi ihminen on tarvittu kantamaan niitä.

Kellotapuliin on murtauduttu Rasilaisen mukaan aikaisemminkin, mutta silloin sieltä ei ole viety mitään.

– Jos sinulla on tietoa Jokelan kirkonkellojen historiasta, niin ole yhteydessä talousjohtaja Päivi Flinkmaniin (puhelin 040 822 3338). Kiinnostavaa olisi esimerkiksi tietää, että mistä kirkonkellot on Jokelaan tuotu tai ovatko ne tehty varta vasten Jokelan kirkon käyttöön.

Seurakunta tekee Rasilaisen mukaan rikosilmoituksen varkaudesta huomenna.