Apotti aamuyöllä käyttöön Keravalla – myös maksuttoman Maisan digipalvelut laajenevat

Apotti-järjestelmä otettiin aamuyöllä 6.11. käyttöön Keravan, Helsingin ja Kauniaisten lapsiperheiden palveluissa, lastensuojelussa, työikäisten palveluissa sekä Kauniaisten ja Keravan vammaispalveluissa.

Käyttöönotto koskee noin 2 200:aa sosiaalihuollon työntekijää.

Apottia käytetään kaikissa Helsingin, Kauniaisten ja Keravan sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa.

− Apotti mahdollistaa kuntalaisten saumattomat sähköiset hoitoketjut, sillä asiakkaan tai potilaan tiedot ovat käytettävissä ajantasaisesti ilman viivettä kaikissa hoito- ja palvelutilanteissa, Oy Apotti Ab:n toimitusjohtaja Hannu Välimäki sanoo.

Apotti-järjestelmän käyttöönotto on iso ponnistus, joka muuttaa sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten päivittäisiä työskentelytapoja. Kaikki uudet käyttäjät on koulutettu.

− Ymmärrämme hyvin, että uuden järjestelmän oppiminen vie sosiaalihuollon ammattilaisilta aikaa muutenkin kuormittavassa työtilanteessa, Välimäki toteaa.

Ymmärrämme hyvin, että uuden järjestelmän oppiminen vie sosiaalihuollon ammattilaisilta aikaa muutenkin kuormittavassa työtilanteessa.

Asiakas- ja potilasturvallisuuden varmistaminen on järjestelmän käyttöönotossa aina etusijalla. Käyttöönottoa on tukemassa 459 tukihenkilöä asiakasorganisaatioista.

Apotin puolella uusia käyttäjiä tukee etätuki, jossa työskentelee käyttöönottovaiheessa 18 henkilöä. Tukea saa ympäri vuorokauden.

Maisan digipalvelut laajenevat Keravalla.

Apotti-järjestelmän Maisa-asiakasportaali tuo sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut digitaalisesti ja sujuvasti kuntalaisten saataville. Maisa on henkilökohtainen, maksuton ja suojattu digitaalinen kanava ammattilaisen ja kuntalaisen välillä. Käyttöönoton myötä sosiaalihuollon asiakkaat voivat viestiä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten kanssa ja tehdä sosiaalihuollon hakemuksia Maisan kautta.

− Alussa Maisan mahdollisuuksien hyödyntäminen vaatii varmasti opettelua, mutta uskon, että hyödyt tulevat nopeasti näkyviin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut