Idea syntyi tukka märkänä hotellissa – Tiia ja Nea ovat pitkäaikaisia ystäviä ja nyt myös yhteisen yrityksen pyörittäjiä

Kaksi iloista nuorta naista istahtaa kahvilan sohvalle. Lauseita jatketaan sujuvasti puolin ja toisin. Tiia Weck ja Nea Räsänen ovat olleet ystäviä jo varhaisteini-iästä asti ja nyt myös yhteisen yrityksen pyörittäjiä.

Kaksikon syksyllä perustama WeNy tarjoaa hotelleille, ravintoloille ja tapahtuma-alalle digitaalisia palveluja, joiden käyttäjän ei tarvitse rekisteröityä. Verkkosovelluspohjaisista tuotteista valmiina on digitaalisiin huonepalveluihin liittyvä Concierge ja digitaalinen ruokalista WaiteR, joka toimii tilaa ja maksa -periaatteella. Sovellukset tarjoavat asiakkailleen myös dataa hyödynnettäväksi palveluiden kehittämiseksi.

Idea sovelluksiin syntyi sattumalta heidän ollessaan palaamassa tyttöjen viikonlopusta kotiin ja pitkän ajomatkan aikana oli aikaa ajatustenvaihdolle. Tai oikeastaan Tiian jo muutama vuosi sitten ilmoille heittämä ajatus tapahtuma- ja ravintola-alan sovelluksesta lähti jalostumaan viikonlopun omien kokemusten jälkeen, kun Nea lähti tukka märkänä hotellista lähikauppaan hakemaan evästä.

– Kynnys soittaa respaan oli korkeampi kuin käydä kaupassa, ja mietimme, miten kätevää olisi vain omalla kännykällä tilata, ilman että pitää soittaa, Räsänen muistelee.

Omalla kännykällä huoneesta tilaaminen tuntuu kovin suomalaiselta, ei tehdä tästä nälästäkään nyt mitään numeroa.

–Huonepalvelu ei yleensä juuri tuota hotelleille ja siitä voisi saada lisätuloja, jos puhelimella olisi helppo tilata. Koronakin on vaikuttanut siihen, että halutaan toimia omalla kännykällä, ei kaikkien käytössä olevilla laitteilla. Meidän palvelu on pieni ja yksinkertainen asia, sovellus, joka toimii itsenäisesti ja kaiken voi tehdä verkossa. Asiakkaalle riittää oma puhelin ja yrittäjälle vaikka tabletti. Integraatioitakin yrittäjän omiin järjestelmiin voi tehdä, jos haluaa.

Tämä on uusi lisä ystävyyteen.

Omasta puhelimesta tehty ravintolatilaus ei heidän mukaansa sulje pois palvelua, vaan auttaa esimerkiksi ruuhka-aikaan sekä asiakasta että yritystä. Huonepalvelusovellusta voivat hyödyntää myös kielimuurin takana olevat tai heikosti kommunikoivat.

Järjestelmäarkkitehti Aki Berg on rakentanut naisten ideat tuotteiksi.

– Olemme joutuneet tai saaneet opettelemaan koodausta ja tutustumaan erilaisiin ohjelmiin, jotta ymmärtäisimme, mitä jonkun yksittäisen komponentin lisääminen käytännössä tarkoittaa. Starttirahaa tai muuta ei olla haettu, vaan etsimme rahoitukseen erilaisia vaihtoehtoja. Keukessa kävimme keskustelemassa, mutta tarvitsemme vielä lisää sparrausta siihen, miten tätä viedään eteenpäin.

Idea eteni toteutukseen nopeasti, alkukesän reissusta syyskuulle. Kuin olisi pyöräyttänyt lapsen yhdessä. Yrityksen nimikin syntyi helposti, kummankin sukunimistä. We Weckistä ja Ny Nylanderista, joka on Räsäsen tyttönimi.

– Moni pelotteli aloittamasta yritystoimintaa ystävän kanssa, mutta aika nopeasti huomasimme, että pitkästä yhteisestä historiasta on vain etua. Osaamme puhua toisillemme tilanteissa, joissa kummallakin on omat vahvat näkemykset ja haetaan kultaista keskitietä, Räsänen sanoo.

Weck kiteyttää, että väitellään mutta ei riidellä, ja löydetään ratkaisuja.

– Opimme näkemään tässä eri tavalla toisen vahvuudet. On eri asia olla ystävä kuin kollega. Kollegana pitää uskaltaa sanoa, että saanko mä tehdä tän, koska uskon, että osaan paremmin. Tämä on uusi lisä ystävyyteen, hän miettii.

Työnjako kaksikon välillä on tullut luonnostaan. Räsänen on virallisesti toimitusjohtaja, mutta rajat töissä ovat matalat.

– Hyvin pitkälti tehdään kaikki yhdessä ja kaikkea pohditaan ensin yhdessä, ennen kuin mitään tapahtuu.

Jos nyt maailmalle julkistetut ideat eivät kantaisikaan, uusia ideoita syntyy koko ajan.

– Alusta on niin hyvä, että siihen saa toteutumaan paljon muutakin, verkkokauppa esimerkiksi on jo melkein valmis. Huonepalvelu on Suomessa niin pientä, ettei siitä voikaan tulla isoa bisnestä, mutta halusimme luoda palvelun majoittajille tarpeeseen, auttamaan yrittäjää kasvamaan oman toiminnan sisällä.

Kaksikko kuvailee olevansa perheenäitejä, joilla ei ole rahaa, mutta intoa ja ideoita sitäkin enemmän. Illat istutaan webinaareissa, luetaan tutkimuksia, hiotaan omia suunnitelmia, tehdään taustatutkimusta siinä, mitä asiakkaat kaipaavat ja ollaanko menossa oikeaan suuntaan.

Tiia Weck työskentelee vastaavana suuhygienistinä, myös Nea Räsänen jatkaa omaa asiakaspalvelutyötään.

– Normityöpäiviä teemme edelleen. Tykkäämme omista töistämme ja tämä on lisätyö, jota tehdään mielellään. Ideoita tulee koko ajan, ja tekeminen on systemaattista, vaikka teemme tätä toisen työn ohella.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut