Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Järvenpään Yhteiskoulun rakentaminen on alkanut – työmaa tarjoaa isoja mahdollisuuksia paikallisille yrityksille

Järvenpään Yhteiskoulun (JYK) uudisrakennuksen rakennustyöt ovat alkaneet. Hankkeen pääurakoitsijana toimii Consti, mutta tarjolla on töitä myös aliurakoitsijoille. Paikallisille yrityksille Mestaritoiminta on vinkannut ison työmaan tarjoamista mahdollisuuksista vielä erikseen.

– Constin hankinta-aikataulu on välitetty yrittäjille Järvenpään Yrittäjien ja Business Järvenpään kautta, Mestaritoiminnan rakennuttajapäällikkö Teemu Jaakkola kertoo.

Rakennuttajana ja tilaajan edustajana Mestaritoiminta haluaa tällä tavoin parantaa paikallisten yrittäjien mahdollisuuksia päästä tarjoamaan hankkeen aliurakoita sekä tavarantoimituksia pääurakoitsijalle.

– Päätökset aliurakoista ja tavarantoimituksista tehdään yhdessä Constin kanssa.

Constin hankintalista on pitkä; se sisältää kymmenittäin töitä ja materiaalitoimituksia. Ensimmäisenä listalla oli maanrakennus ja viimeisenä odottaa tällä erää ensi vuoden syyskuun puoliväliin ajoittuva loppusiivous.

– Hankinta-aikataulun ohella yrittäjille on välitetty muun muassa tieto siitä, milloin yrittäjien tulee viimeistään ilmoittaa Constille kiinnostuksestaan osallistua tarjouskilpailuun. Yrittäjiltä toivotaan myös lyhyttä kuvausta yrityksestään: mitä se tekee ja mikä on sen liikevaihto sekä resurssit. Näin yritykset saadaan Constin hankintaorganisaation tietoon.

Paikalliset yritykset Constin hankintaorganisaation tietoon.

Koska yritykset ottavat yhteyttä suoraan Constiin, vain siellä tiedetään tarkasti, kuinka moni on ottanut vinkistä vaarin, mutta sen verran Mestaritoiminta on saanut viestiä, että joukossa on myös paikallisia yrityksiä.

Samanlaista paikalliset yritykset huomioivaa toimintaa jatketaan ja tehostetaan.

– Seuraavissa kaupungin ja Mestariasuntojen hankkeissa tiedottamista parannetaan ja se aloitetaan myös aikaisemmin kuin meneillään olevassa JYKin hankkeessa, Jaakkola toteaa.

Järvenpään Yrittäjissä paikalliset yritykset huomioivaan toimintaan ollaan totta kai tyytyväisiä.

– Julkisissa hankinnoissa liikkuu kymmeniä miljardeja euroja eli puhumme isoista mahdollisuuksista yrityksille, Yrittäjien puheenjohtaja Sauli Kauppinen sanoo.

Paikallisesti tähänastiset luvut kertovat kokoluokasta.

– Yli 60 eri paikallista yritystä on kilpailutuksien kautta päässyt mukaan Mestaritoiminnan hankkeisiin, joiden arvo on noussut yli 11 miljoonaa euroon. Ja tämä lisää veronmuodossa elinvoimaa koko alueelle, Kauppinen muistuttaa.