Katso video ja kurkista sisään Joonas Kokkosen säveltäjäkotiin – juhlaviikko vauhdissa Järvenpäässä

Tällä viikolla juhlitaan järvenpääläistä säveltäjä-akateemikko Joonas Kokkosta (1921–1996), jonka syntymästä tulee ensi lauantaina (13.11.) kuluneeksi 100 vuotta.

Juhlat pääsivät vauhtiin tiistaina, kun pianisti Janne Mertanen esitti Kokkosen musiikkia Järvenpää-talon konsertissa.

Kaupunki muistuttaa tiedotteessaan, että myös ensimmäiset kuvamaistiaiset juhlinnasta ovat nyt saatavilla.

Uunituore esittelyvideo säveltäjän taiteilijakodista on nimittäin julkaistu Järvenpään kaupungin Youtube-kanavalla.

Videon tekijät kertovat, että myös videon kautta saa hyvän yleiskuvan Villa Kokkosesta ja pääsee mukaan juhlaviikon tunnelmaan.

Viikko järjestetään Järvenpään museo-, kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden sekä Keskisen Uudenmaan musiikkiopiston yhteistyönä.

Järjestäjät muistuttavat, että Alvar Aallon säveltäjälle suunnittelema talo on toki parasta kokea opastettuna paikan päällä. Siihen on viikon aikana mahdollisuus.

Ateljeetaloon pääsee tutustumaan tiistaista sunnuntaihin opastetuilla kierroksilla, joilla syvennytään säveltäjän elämään ja talon arkkitehtuuriin.

Opastetuista kierroksista ja juhlaviikon ohjelmasta voi lukea tarkemmin juhlaviikon tiedotteesta (jarvenpaa.fi).

Lauantaina on tulossa juhlaviikon kirsikka kakun päälle, kun Joonas Kokkonen 100 vuotta -juhlakonsertti ja Ylen radiolähetys pääsevät eetteriin.

Järjestäjät kertovat, että ensi lauantaina iltapäivällä julkaistaan myös Helsingin filharmonisen kuoron kanssa tehty video, jossa kuoro laulaa Joonas Kokkosen säveltämän Paavon virren oopperasta Viimeiset kiusaukset.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut