Satu Haaparanta erotettu demariryhmästä

Satu Haaparanta Sauvo Jylhä

Pasi Huuhtanen

Järvenpääläisvaltuutettu Satu Haaparanta on erotettu Järvenpään sosiaalidemokraattien valtuustoryhmästä.

– Valtuustoryhmällä oli ylimääräinen kokous tiistai-iltana, valtuustoryhmän puheenjohtaja Satu Tuominen kertoo.

Syy erottamiseen on sosiaalidemokraattisen ryhmän pelisääntöjen rikkominen sekä luottamuspula, Tuominen sanoo.

Haaparanta on ryhmän kannan mukaan vahingoittanut sen toimintaa muun muassa somekirjoittelullaan. Haaparanta on aktiivinen osallistuja esimerkiksi Facebookin Järvenpään politiikkaryhmissä. Haaparanta on Järvenpään toisen sosiaalidemokraattisen työväenyhdistyksen, Terijoen työväenyhdistyksen hallituksen varajäsen.

Valtuustoryhmän tiedotteen mukaan Haaparanta on toistuvasti toiminut ryhmän pelisääntöjä vastaan.

Erottaminen ei ole määräaikainen vaan pysyvä, Tuominen vahvistaa.

Lisää aiheesta, muun muassa Haaparannan kommentit tulossa.

Tässä valtuustoryhmän tiedote erottamisesta;

"Järvenpään sosialidemokraattinen valtuustoryhmä kokoontui 16.11. ylimääräiseen kokoukseen käsittelemään valtuutettu Satu Haaparannan toistuvaa ryhmän pelisääntöjen vastaista toimintaa. Ryhmä on kuullut asiassa Haaparantaa. Kokoukseen osallistuneet valtuutetut päättivät keskustelun jälkeen yksimielisesti erottaa Haaparannan valtuustoryhmän jäsenyydestä pelisääntöjen vastaisen toiminnan ja luottamuspulan takia. Ryhmä katsoo, että Haaparanta on toiminnallaan rikkonut ryhmän yhdessä sovittuja pelisääntöjä ja vahingoittanut sekä valtuustoryhmän että puolueen toimintaa. Näin ollen edellytyksiä jatkaa valtuustoryhmän jäsenenä ei enää ryhmän mielestä ollut.

Valtuustoryhmä teki ratkaisunsa ryhmän pelisääntöjen, SDP:n kunnallispoliittisen ohjesäännön 18 § ja puolueen sääntöjen 6 § nojalla. Ryhmä toteaa, että jokaiselta sosialidemokraatteja edustavalta luottamushenkilöltä edellytetään sitoutumista sovittuihin pelisääntöihin, jotka ovat hyvän ja luottamuksellisen ryhmätoiminnan edellytys. Pelisäännöt velvoittavat ryhmän jäseniä toimimaan asiallisesti ja kunnioittavasti niin luottamushenkilötoiminnassa kuin sosiaalisen median kirjoitteluissakin."

Kommentoi

Mainos: Jonna Weckström ja Jouko Karjalainen

Sosiaalihuollosta puhuminen pitää lopettaa!

Mainos: Tuukka Saimén

Talous ensin

| Päivitetty

Mainos: Keski-Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut