Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kodinkoneet ja elektroniikka Black Fridayn selviä hittejä viime vuonna, kertoo S-Pankki

Black Friday lisäsi S-Pankin korttien käyttöä selvästi viime vuonna. Päivä lähes tuplasi pankin luottokorteilla tehdyt ostokset viime vuoden lokakuun viimeisenä perjantaina, kertoo S-Pankki tiedotteessaan.

Kodinkoneet ja elektroniikka olivat vuosi sitten suurimpia hittejä. Näissä liikkeissä ostoksia tehtiin S-Pankin luottokorteilla jopa seitsenkertaisesti vuoden 2020 muihin perjantaihin verrattuna.

Korttien tuoteryhmäpäällikkö Marketta Lundell S-Pankista kertoo, että kodinkone- ja elektroniikkaliikkeiden tuntuvia tarjouksia osataan odottaa jo etukäteen.

– Monet ajoittavatkin jo pidempään mielessä olleita hankintoja ja joululahjaostoksia Black Fridayn aikaan. Tarjoukset ja sen myötä korttiostokset jakautuvat useammalle päivälle ennen ja jälkeen varsinaisen Black Fridayn, sanoo Lundell tiedotteessa.

Vaatekaupoissa ja urheiluvälineliikkeissä S-Pankin luottokorteilla maksettiin 3,4 kertaa useammin, huonekalu-, sisustus- ja remontointiliikkeissä 3,5 kertaa useammin kuin muina perjantaipäivinä.

Vuoden 2020 Black Friday ei aiheuttanut piikkiä matkatoimistojen ja lentoyhtiöiden korttimaksuihin.

– Korttimaksut lentoyhtiöille ovat lisääntyneet voimakkaasti tänä vuonna syys–lokakuun aikana. On mielenkiintoista nähdä tuoko Black Friday vielä lisäbuustia matkailun osalta, Lundell pohtii.