Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tämä Vantaan henkirikoksista nyt tiedetään – Noin 70-vuotiaiden uhrien surmaajaksi epäillään omaa poikaa

Vantaalaisen pariskunnan viikonloppuisesta surmasta epäillään heidän omaa poikaansa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tero Tyynelä Itä-Uudenmaan poliisista. Hänen mukaansa mahdollinen rikosnimike ei vielä ole selvillä.

– Se on vielä mietinnässä, mistä lähdetään. Tappo se on joka tapauksessa, mutta ei vielä ole selvää, kumpaan se kallistuu, tappoon vai murhaan.

Poliisi ei tässä vaiheessa tutkintaa kerro julkisuuteen tekotavasta tai muista surman yksityiskohdista.

Poliisi ei ole vielä kuulustellut epäiltyä, vaan kuulustelu on huomenna. Vuonna 1984 syntynyt mies, on kuitenkin pidätettynä. Uhrit olivat Tyynelän mukaan noin 70-vuotiaita.

Poliisi tiedotti viikonloppuna mystisesti, että sillä oli menossa Vantaalla useita operaatioita vakavan väkivaltarikoksen vuoksi. Operaatiot liittyivät poliisin tiedotteen mukaan "tapahtuneeseen henkeen ja terveyteen kohdistuneeseen rikokseen ja epäillyn tavoittamiseen".

Nyt poliisi kertoo, että sunnuntaisissa operaatioissa oli kyseessä autolla liikkuneen epäillyn etsintä.

Poliisi ei kerro tässä vaiheessa kovin tarkasti tapahtumien kulusta, mutta Tero Tyynelä vahvistaa, että poliisi sai tiedon surmista melko nopeasti ja lähti etsimään epäiltyä.

Mies oli ajanut autollaan ulos tieltä ja piileskellyt sen jälkeen metsässä.

– Hän oli sitten lähtenyt kävelemään ja tuli poliisipartiota vastaan ja he suorittivat kiinnioton, Tyynelä kertoo.

Mies otettiin kiinni Vantaalla. Hän ei Tyynelän mukaan loukkaantunut ulosajossa.