Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maskipakko palaamassa joukkoliikenteeseen, esittää koronanyrkki – Linjaukset voimassa pitkälle yli joulun

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä tiukentaa koronalinjauksiaan tästä päivästä alkaen. Uudet linjaukset ovat voimassa 16. tammikuuta saakka.

– Paluuta normaaliin ei ole tapahtunut. Korona ei ole ohi. Tartuntoja ilmaantuu yhä enemmän, toteaa Helsingin pormestari Juhana Vartiainen.

Koronatilanteen heikentymisen vuoksi koronanyrkki tiukensi kantaa maskinkäyttöön. Kasvomaskia suositellaan 12 vuotta ja sitä vanhempien julkisissa sisätiloissa, julkisessa liikenteessä ja kouluissa 6.-luokasta lähtien.

– Tämä koskee myös rokotettuja, Vartiainen muistuttaa.

Hän jatkaa, että ryhmä toivoo yksityisten toiminnanharjoittajien ottavan maskisuosituksen käyttöön laajasti.

Maskisuositus on voimassa heti.

Koronanyrkki suosittelee, että HSL VR palauttavat maskivelvoitteen pääkaupunkiseudun joukkoliikenteeseen pikaisesti.

Etätyön tulisi ryhmän mukaan olla niin laajaa kuin mahdollista. Työpaikoilla suositellaan maskin käyttöä riippumatta siitä, että turvavälit voitaisiin pitää. Lisäksi muistutetaan, että työpaikoilla tulee porrastaa ruoka- ja kahvitaukoja.

Koronanyrkki neuvoo kaikkia miettimään, onko syytä tavata ketään.

Hallituksen suuntaan pk-seudun koronakoordinaatioryhmä vaatii taas, että se tiukentaisi ravintolarajoituksia. Se tarkoittaisi aukioloaikojen, anniskeluaikojen ja asiakasmäärien rajoittamista.

Lisäksi koronapassia tulisia edellyttää koko aukioloajan ajan. Ei vain silloin kun rajoituksia on voimassa.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä haluaa kiirehtiä kolmansien rokoteannosten annosvälin aikaistamista nykyisestä kuudesta kuukaudesta. Lisäksi 5–11-vuotiaita pitäisi rokottaa.

Helsingin, Espoon ja Vantaan lisäksi myös Kauniainen seuraa koordinaatioryhmän linjaamia rajoituksia ja suosituksia.