Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lepsämän koululle käyttörajoituksia koronatilanteen vuoksi – Nurmijärven koronatilanne on huolestuttava

Keusoten sosiaali- ja terveydenhuollon jaosto on päättänyt rajoittaa Nurmijärven kunnan alueella sijaitsevan Lepsämän koulun perusopetuslain mukaista perusopetusta antavien tilojen käyttöä aikavälillä 24.11.–5.12.2021. Keusote tiedotti asiasta yhdeksän aikaan tiistai-iltana.

Tiloja ei voi käyttää luokka-asteiden 4–6 opettamiseen, pois lukien erityisen tuen päätöksen saaneita oppilaita, pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaita ja valmistavan opetuksen oppilaita. Näiden oppilaiden opetus järjestetään lähiopetuksena.

– Päätös on välttämätön tartuntataudin leviämisen estämiseksi, Keusotesta perustellaan.

Päätös on voimassa 5.12. asti tai kunnes asiasta päätetään toisin.

Nurmijärven koronatartuntojen määrä on noussut viimeisen viikon aikana 50 tartunnasta 142:een. Koronatartuntoja on esiintynyt sekä aikuisissa ja lapsissa, erityisesti 0–9-vuotiaissa, alkuluokilla, alakouluilla ja päiväkodissa.

Nurmijärven kahden viikon ilmaantuvuusluku on Keusoten alueen suurin, eli 453 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Koronatorjunnan tehostamiseksi viestintää Nurmijärven tilanteesta ja toimia kouluilla on lisätty yhdessä Nurmijärven kunnan kanssa.

Keusote pyytää huomioimaan, että jokainen voi vaikuttaa omilla toimillaan koronaepidemia-tilanteeseen noudattamalla alueen koronasuosituksia ja rajoituksia sekä turvaohjeita.

Lepsämän koulun alkuluokilla koronatartuntoja – Keusote ja Nurmijärven kunta tehostavat tartuntojen torjuntatoimia