Näköislehdessä tänään: Seppo Ronkainen on pannoittanut suden yli 300 kertaa – "Se ymmärtää, milloin on parempi alistua kuin riuhtoa itseään vahvemman kanssa"

Luonto: Tutkimusmestari Seppo Ronkainen on ottanut kiinni ja pannoittanut 199 sutta yhteensä yli 300 kertaa. Tiukoissa kamppailuissa kunnioitus on ollut molemminpuoleista.

– Susi on äärettömän viisas eläin. Se ymmärtää myös, milloin on parempi alistua kuin riuhtoa itseään vahvemman kanssa, hän sanoo.

Vaaratilanteita on petoja luonnossa jahdatessa ollut, mutta kertaakaan susi tai karhu ei ole mieheen hampaitaan iskenyt. Muilta vammoilta ei Ronkainen ole välttynyt.

Hiv: Tapani Valkosen, 52, hiv-tartunta todettiin vuonna 2004. Vaikka tehokkaat hoidot pitävät elimistön kunnossa, ennakkoluulot sairautta kohtaan elävät yhä, Valkonen sanoo.

Joulu: Yön aikana syöty piparitalo, vessapaperilla koristeltu joulukuusi ja jauhokasaan tehtyjä lumienkeleitä. Joulukuun alussa kotiin ilmestyvä tonttu on ilahduttanut Minna Makkosen lapsia jo kahtena vuonna.

Matkakohde: Vuosikymmenen tarkan entisöintiurakan jälkeen tsaari Nikolai II:n perheen asuintiloja voi nyt ihastella Aleksanterin palatsissa Pietarin lähistöllä. Julkaisemme The New York Timesin artikkelin kokonaisuudessaan.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Keski-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Keski-Uusimaan verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!

Kommentoi

Mainos: Keski-Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Jonna Weckström ja Jouko Karjalainen

Sosiaalihuollosta puhuminen pitää lopettaa!

| Päivitetty

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Keski-Uudellamaalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut