Korona räjäytti tilaukset huippuunsa: Järvenpäässä on Suomen ainoa Kotipizza, jolla on kaksi keittiötä – kohta niistä voi tilata sushipizzaa

Yrittäjä Kati Rusasen taustalla näkyvässä seinämaalauksessa näkyvät pizzalaatikoiden tulevat kuosit, joissa on esillä Järvenpää kaikkine maamerkkeineen. Anton Soinne

Anne Sirvio

Järvenpään Kotipizzan seitsemän viikkoa kestänyt remontti on valmistumassa ja ravintola avautuu uudelleen 1. päivä joulukuuta. Remontin ansiosta ravintolan tila tuplaantuu. Entisten 24 asiakaspaikan sijaan saliin mahtuu jatkossa 45 ruokailijaa, ja ravintolalla on myös 16-paikkainen terassi.

Suurimmat mullistukset tapahtuvat keittiötiloissa. Järvenpään Kotipizzasta tuli Suomen ainoa Kotipizza, jolla on kaksi erillistä keittiötä. Toisessa keittiössä valmistetaan kaikki paikan päällä tehdyt tilaukset ja verkkokaupan kautta saapuvat noutotilaukset, toinen huolehtii kuljetettavista tilauksista.

– Koronapandemia lisäsi verkkokauppa- ja kuljetustilauksia niin paljon, että entinen keittiö ruuhkautui usein pizzaperjantain huipputunteina, kertoo Pasi Rajala, toinen ravintolan yrittäjistä.

Rajala ja hänen yrittäjäkumppaninsa Kati Rusanen aloittivat Järvenpään Kotipizzan yrittäjinä vuonna 2019, tasan kaksi vuotta ennen joulukuun alussa pidettävää uusinta-avausta.

Ravintolaa juhlistetaan erikoistuotteella: Kotipizzasta saa rajoitetun ajan sushipizzaa, jossa voi maistaa wasabia, inkivääriä ja lohta.

– Järvenpää on Suomen sushipääkaupunki. Kotipizzan luova johtaja Risto Mikkola onnistui tuomaan sushin maut pizzaan erinomaisen hyvin, Rajala sanoo.

Järvenpää on toiseksi eniten myyvin paikka.

Erikoisuudet eivät lopu vielä siihen. Ravintolan takaseinää koristaa graafikko Rami Niemen suunnittelema seinämaalaus, joka antaa esimakua koko Kotipizza-ketjun pizzalaatikkojen tulevasta kuosista. Järvenpääläisyyttä henkivällä seinällä on tunnistettavissa muun muassa Ainola ja Sibeliuksen hahmo sekä viittauksia kaupungin blues-menneisyyteen.

Rusanen ja Rajala ovat Kotipizzan yrittäjiä myös Keravalla, Hyvinkäällä ja Lohjalla. Vuosina 1994 - 2000 Rusanen oli työntekijänä samalla ketjulla. Nykyisin kaksikko työllistää 60 henkilöä eri paikkakunnilla.

– Järvenpää on toiseksi eniten myyvin Kotipizza. Ykköspaikkaa pitää Pirkkala, sanoo Rusanen.

Kommentoi

Mainos: Keski-Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Tuukka Saimén

Talous ensin

| Päivitetty

Mainos: Jonna Weckström ja Jouko Karjalainen

Sosiaalihuollosta puhuminen pitää lopettaa!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut