Kartanon Kahvila uudisti toimintaansa Vanhankylänniemessä – kahvila on auki myös jouluna ja tarjonnasta löytyy lounasbuffet: “Tavoitteena on saada eloa ja pöhinää Vanhikseen”

Vanhankylänniemessä sijaitsevan Kartanon Kahvilan konsepti uudistui lauantaina 13.11. Sekä Kartanon Kahvila että Cooperin Kulman lounaskahvila kuuluvat Järvenpään osaamis- ja työllisyyspalveluihin, ja molempien tarjonta tuotetaan työpajatoimintana.

Kartanon vastaavan työpajaohjaajan Lotta Häkkisen mukaan perinteisen kahvilamaisen tarjonnan lisäksi Kartanon Kahvilasta saa nykyään myös keittobuffetlounasta.

– Totesimme, että olisi kiva kokeilla lounasbuffettia ja Kartanon Kahvila tuntui luonnollisimmalta paikalta. Cooperin Kulma on jo niin vakiintunut perinteiseen konseptiinsa, mutta nyt Kartanolta saa muutakin kuin kahvia ja pullaa, hehkuttaa Häkkinen.

– Tavoitteena on ollut yleisesti saada eloa ja pöhinää Vanhikseen, ja sitä pyrimmekin tekemään joka päivä aukioloaikojen puitteissa.

Häkkisen mukaan lounaskonseptissa yritettiin ottaa huomioon nykypäivän trendit mahdollisimman monipuolisesti: sekä vegaanista että gluteenitonta vaihtoehtoa löytyy listalta.

– Haluamme ratsastaa pajatoiminnallamme: meillä on edulliset hinnat ja kaikki tehdään alusta asti itse. Kartano tarjoaa kodinomaista ruokaa, mutta isommassa mittakaavassa, selittää Häkkinen.

Työpajatoiminta mahdollistaa kyseisen konseptin. Työpajaihmiset ovat Häkkisen mukaan tyypillisesti alaan tutustuvia henkilöitä tai opiskelijoita.

– Olemme saaneet vakiintuneen henkilökunnan, joka oli pitkään hakusessa. Kartanon Kahvila on haastava paikka sijainniltaan ja työajoiltaan, eikä koronapandemia erityisesti helpottanut tilannetta, päivittelee Häkkinen.

Pajalla työskentelevien ihmisten määrää oli supistettava, mutta silti Häkkisen mukaan kahdella työpajalla on pyörähtänyt noin 120 ihmistä, mikä on huikea määrä kaikki huomioon otettuna.

Häkkisen mukaan monet olettavat Kartanon Kahvilan olevan kesäkahvila, mikä ei voisi olla kauempana totuudesta.

– Olemme auki ympäri vuoden, jopa jouluna. Tänä vuonna olemme vain jouluaaton ja -päivän kiinni, kun esimerkiksi viime vuonna olimme parin viikon ajan suljettu, tiivistää Häkkinen.

– Monet sanovat somessa Vanhiksen olevan kuollut, mutta kyllä täällä toimintaa riittää ja sitä olemme yrittäneet toitottaa. Ilmeisesti emme ole saaneet ihmisiä markkinoinnilla kiinni. Toki emme ole yksityisyrittäjiä, joten kaikki tehdään aukioloaikojen puitteissa ja mihin rahkeet riittää, toteaa Häkkinen.

Nyt tulevana perjantaina Kartanon Kahvilassa ollaan joululounaan tunnelmissa ja herkkuja aletaan valmistamaan myyjäisiä varten. Seuraavana viikonloppuna 10.–12.12 järjestettävässä Joulupolussa Kartanon Kahvila on mukana joka päivä keittämässä joulupuuroa alueen käyttäjille.

Joulua kohti Kartanon Kahvilassa mennään todella hyvillä fiiliksillä.

– Meillä on hyvät tiimit sekä Kartanolla että Cooperilla ja haluamme tarjota samaa loistavaa palvelua jatkossakin, korostaa Häkkinen.

Joulun jälkeisestä ajasta Häkkinen paljastaa myös jo jotakin.

– Suunnitelmissa on kellariravintolan henkiin herättely, tavoitteena on laittaa se sellaiseen kuntoon, että asiakkaiden on kiva vuokrata tilaa esimerkiksi juhlia varten. Myös lisäterassi on mielessä kesää varten, paljastaa Häkkinen.

Kuntalaisaloite Vanhiksen puolesta keräsi 1800 nimeä

Vanhankylänniemen rantapolun ulkovalaistus odottaa yhä puuttuvia osia – pimeydessä tähdet näkyvät paremmin

Karavaanarit vetosivat Järvenpään päättäjiin toimivan leirintäalueen puolesta – "Olisi todellinen helmi matkailulle"

Kylmää mutta ihanaa – Vanhankylänniemen talviuintikausi on alkanut

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut