Näköislehdessä tänään: "Jos ongelmat ovat niin rajuja, että eläin kärsii päivittäin, on lääkitys paikallaan" – koirien ja kissojen käytöshäiriöitä hoidetaan myös mielialalääkkeillä

Lemmikit: Eroahdistus ja pelkotilat ovat yleisimpiä syitä koiran mielialalääkitykseen. Eläimille tarkoitettuja valmisteita on vain vähän, joten koirille ja kissoille määrätään myös ihmisten lääkkeitä.

Eläinlääkäri ja eläinten käytösterapeutti Tuulia Appleby n vastaanotolle ohjataan lähetteellä hankalimmat tapaukset.

– Työni punaisena lankana on, että lemmikille taataan riittävän hyvä elämänlaatu. Jos ongelmat ovat niin rajuja, että eläin kärsii päivittäin, on lääkitys paikallaan, hän sanoo.

Ajassa: Lapsia ja nuoria ahdistavat verkossa esimerkiksi väkivaltaiset videot ja ilman lupaa lähetetyt seksuaalissävytteiset viestit.

– Lapset kohtaavat netissä todellisia asioita, joilla on todellisia vaikutuksia. Lapsilla on oikeus suojeluun verkossa, sanoo Pelastakaa Lapset ry:n asiantuntija Mirja Hämäläinen.

Kulttuuri: Markku Henriksson kokosi Yhdysvaltain historian yksiin kansiin. Tähtilipun maa on tietokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Keski-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Keski-Uusimaan verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!

Kommentoi

Mainos: Keski-Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Tuukka Saimén

Talous ensin

| Päivitetty

Mainos: Jonna Weckström ja Jouko Karjalainen

Sosiaalihuollosta puhuminen pitää lopettaa!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut