Koronarajoitukset: Järvenpäässä koronapassi muun muassa Järvenpää-taloon ja uimahalliin

Järvenpää-taloon menijän on syytä ottaa koronapassi mukaan. Anton Soinne

Keski-Uudenmaan kunnat ottavat koronapassin laajasti käyttöön kuntien ja kaupunkien tiloissa tästä lauantaista lähtien.

Koronapassi on vaihtoehto uusille rajoituksille, joita aluehallintovirasto on tehnyt Uudellemaalle. Uusilla rajoituspäätöksillä muun muassa kielletään yli 20 hengen yleisötilaisuudet.

Passi on käytössä kaikissa kuntien tiloissa tapahtuvissa yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa sekä esimerkiksi seurojen ja järjestöjen toiminnassa.

– Passi tarkastetaan sisäänpääsyn yhteydessä yli 16-vuotiailta. Koronapassia kysyttäessä tarkastetaan myös henkilöllisyys koronapassin oikeellisuuden varmistamiseksi. Lisäksi kaupunki valvoo alkuvaiheessa koronapassin käyttöä pistokokein. Määräykset ovat voimassa ainakin vuoden loppuun asti, Järvenpään kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Järvenpäässä koronapassia kysytään Järvenpää-talon tilaisuuksissa, Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston konserteissa, Järvenpään taidemuseossa, uimahallissa ja kaupungin liikuntapalveluissa.

Myös kaupungin tiloissa toimivilta yhdistyksiltä ja muilta kaupungin tiloja käyttäviltä edellytetään koronapassin käyttöä yli 20 hengen tilaisuuksissa.

Koronapassia ei kysytä Cooperin Kulman lounaskahvilassa eikä Järvenpään kirjastossa normaalisti asioitaessa paitsi erikseen järjestetyissä tilaisuuksissa. Myös kaupungin kotoutumispalvelut ja työllisyyspalvelut jatkavat toistaiseksi normaalisti terveysturvallisuutta noudattaen.

Koronapassia ei myöskään vaadita Järvenpään Opiston tai Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston opetuksen yhteydessä, kaupungin varhaiskasvatuksessa, kouluissa, nuorten palveluissa tai alle 16-vuotiailta harrastuksissa.

Vapaa-ajan palvelupisteen toimintaan muutoksella ei ole vaikutusta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut