Keravan kaupunki palkitsi ansioituneita virtuaalijuhlassa – palkintoja isälle ja tyttärelle, opistolle, valaisinvalmistajalle ja kaupunginvaltuutetulle

Tomi ja Sumi Jaakkola saivat Keravan kaupungin liikuntapalkinnon. Kaksikko kertoi äskettäin Keski-Uusimaassa tähtäävänsä ensi elokuussa Tallinnassa järjestettävään Ironman-kisaan. Arkistokuva.

Oskari Lehto

Keravan kaupungin itsenäisyyspäiväjuhlassa palkittiin eri osa-alueilla ansioituneita tahoja ja jaettiin Keravan kaupungin ansiomerkki. Juhlaa vietettiin virtuaalisesti Kerava-salissa, ja tilaisuus striimattiin kaupungin Youtube-kanavalla.

Kaupungin liikuntapalkinto myönnettiin Sumi ja Tomi Jaakkolalle, joiden saavutus on ollut kunnianosoitus liikkumisen yhdenvertaisuudelle. Team Jaakkola osallistui viime kesänä triathlonin täysmatkalle Tahkolla.

Suoritus oli poikkeuksellinen, koska valmentaja Tomi Jaakkola teki sen yhdessä 14-vuotiaan Sumi-tyttärensä kanssa. Sumi sairastaa monivammaisuutta aiheuttavaa Rettin oireyhtymää. Projektin tavoitteena oli myös lisätä tietoisuutta Rettin oireyhtymästä sekä kerätä varoja hyväntekeväisyyteen.

Tomi ja Sumi Jaakkola inspiroivat esimerkillään koko kaupunkia. He osoittivat tahtoa, määrätietoisuutta ja kekseliäisyyttä elämäntilanteessa, jossa liikkumisen mahdollisuudet ovat rajatut.

– Jaakkolat luovat uskoa siihen, että unelmat ovat toteutettavissa. Esimerkillään he myös muistuttavat, että jokaisella tulee olla yhdenvertainen mahdollisuus liikkumiseen ja osallistumiseen, palkintoperusteluissa todetaan.

Kulttuuripalkinto on myönnetty Keravan tanssiopistolle arvokkaasta kulttuurikasvatuksellisesta työstä, joka tuo tanssin monipuolisesti ja lumovoimaisesti ihmisten arkeen.

Keravan tanssiopisto on ammattimaisella toiminnallaan luonut sekä vahvat alueelliset että kansalliset verkostot. Myös tänä poikkeuksellisena aikana opisto on säilyttänyt toimintakykynsä, mukauttanut toimintaansa ja osallistunut tapahtumiin pitäen tanssin läsnä arjessa monin erilaisin keinoin.

– Tanssi on liike, ilmaisumuoto ja yhteisö. Kuten tanssiopisto itse sen hienosti kiteyttää, tanssi on tunne. Keravan tanssiopistossa on ilo tanssia, palkintoa perustellaan.

Ympäristöpalkinto on myönnetty Airam Electric Oy Ab:lle, joka toimii valon ja valaisimien asiantuntijana.

Airam Electric Oy Ab on sitoutunut kaikessa toiminnassaan YK:n kestävän kehityksen tavoiteohjelmaan. Toiminnan ympäristövaikutukset otetaan laajasti huomioon ja toimintaa kehitetään negatiivisten vaikutusten minimoimiseksi ja kiertotalouden edistämiseksi koko tuotantoketjussa.

Yritys on määritellyt myös taloudellisen ja sosiaalisen vastuun tavoitteet, toimenpiteet ja mittarit, joita seurataan vuosittain. Yrityksen tuotteet ovat energiatehokkaita ja kierrätettäviä.

Yrityksen Keravalla sijaitsevan toimitilan jäte- ja energiahuoltoa on tehostettu ja esimerkiksi jätehuollossa on saavutettu 80 prosentin hiilidioksidipäästövähennys muutaman viime vuoden aikana. Laatujärjestelmää kehitetään edelleen ja saavutettuja tuloksia seurataan asetettujen mittareiden avulla.

Keravan kaupungin ansiomerkki on myönnetty Säde Evilälle, joka on toiminut Keravalla kaupunginvaltuutettuna (vihr.) vuodesta 2005. Näiden vuosien aikana hän on vaikuttanut pitkään myös kaupunkikehitysjaostossa, kaupunginhallituksen jäsenenä sekä lukuisissa muissa merkittävissä luottamustehtävissä.

– Säde Evilää arvostetaan taitavana yhteistyön rakentajana, jonka pitkä kokemus ja laaja ymmärrys monilta elämän osa-alueilta on tuonut vankkaa asiantuntemusta Keravan päätöksentekoon, perustelut kuuluvat.

Kommentoi

Mainos: Keski-Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Tuukka Saimén

Piilopuoluetuki vs terveydenhuolto

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Keski-Uudellamaalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut