Joulun yhteislauluja Keravan, Järvenpään ja Tuusulan seurakunnissa ei ole peruttu – koronapassi käyttöön 16 vuotta täyttäneille

Keravan, Järvenpään ja Tuusulan seurakunnilla on useita yhteislaulutapahtumia. Anniina Meuronen

Riitta Suomalainen

Seurakuntien koronarajoituksiin tuli lauantaina vuoden loppuun saakka jatkuvia tiukennuksia. Joulujuhliin, kirkkokonsertteihin ja yhteislaulutilaisuuksiin tulee käyttöön koronapassi 16-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

– Passi katsotaan muun muassa kaikissa Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksissa, konserteissa ja puurojuhlissa, viestinnän työalavastaava Tuula Rasilainen Tuusulan seurakunnasta kertoo.

Koronapassia edellyttää Etelä-Suomen aluehallintovirasto. Vaihtoehtona on koko tilaisuuden peruminen.

Muissa seurakuntien tilaisuuksissa – esimerkiksi messuissa, kirkollisissa toimituksissa ja hartauksissa – koronapassi ei ole käytössä, mutta väkimäärä rajoitetaan kolmasosaan maksimista, jos osallistujia on 20 tai yli.

– Näillä rajoituksilla Tuusulan kirkkoon mahtuu 153 ja seurakuntakeskuksen Tähtitaivaaseen sekä kabinettiin yhteensä 76 osallistujaa ilman pöytiä, Rasilainen tarkentaa.

Kellokosken kirkkoon voidaan ottaa 53, Jokelan kotikirkkoon Kirkkosaliin ja monitoimisaliin yhteensä 46 osallistujaa sekä Paijalan kappeliin 55 osallistujaa.

Keravalla kirkkoon pääsee 183, seurakuntakeskuksen saliin 116, Katupappilaan 20, Kalevan seurakuntataloon 40 ja Savion kerhotilaan 20 osallistujaa.

– Muiden tilojen osallistujamäärät löytyvät seurakunnan verkkosivuilta, viestinnän asiantuntija Tarja Suomalainen vinkkaa. Kirkkokahveja Keravalla ei toistaiseksi järjestä.

Järvenpäässä kirkon messuihin ja hartauksiin voidaan ottaa kuhunkin enintään 208 henkilöä.

Päätökset perustuvat aluehallintoviraston viime viikkoisiin määräyksiin ja Espoon hiippakunnan niiden perusteella seurakunnille antamiin ohjeisiin.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut