Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Airam osti konkurssiin ajautuneen Sähkö-Lahti Oy:n ja siirtää valaisintuotannon Lahteen – pääkonttori ja logistiikkakeskus säilyvät Keravalla

Valaistusyritys Airam Electric Oy Ab on ostanut 60 vuoden ajan valaisinratkaisuja tarjonneen, syyskuussa konkurssiin ajautuneen perheyhtiö Sähkö-Lahti Oy:n tuotantotilan, käyttöomaisuuden ja vaihto-omaisuuden.

Uudet tilat mahdollistavat Airamille muun muassa aikaisemmin alihankkijoiden avulla valmistettujen tuotteiden tuotannon ottamisen omiin käsiin. Kaupan myötä valaisintuotanto sekä kaikki kokoonpano siirretään Lahden yksikköön, missä tuotanto käynnistetään alkuvuodesta 2022. Lahden yksikön myötä Airamilla on yhteensä kolme toimipistettä.

Pääkonttori ja logistiikkakeskus pysyvät tuotannon ja kokoonpanon siirtämisen jälkeenkin Keravalla, eikä yrityskaupalla ole henkilöstövaikutuksia Keravalla. Yhtiön vientiyksikön myyntikonttori puolestaan säilyy Tukholmassa.

Jatkossa Lahdessa valmistuu muun muassa julkisissa tiloissa, urheilutiloissa ja toimistoissa käytettäviä alumiinisia valaisimia ja ramppivalaisimia. Samalla uusi tuotantolaitos avaa uusia mahdollisuuksia myös Airamin kuluttajatuoteyksikölle saattaa jatkossa markkinoille omia, kotimaassa tuotettuja tuotteita ja tuotesarjoja.

– Strategiamme on seuraavan kolmen vuoden aikana kasvattaa omaa tuotantoamme sekä projekteille räätälöityjen tai esivalmistettujen valaisimien myyntiä ja tämä yrityskauppa tukee suunnitelmiamme hyvin. Jatkossa pystymme palvelemaan erityisesti sähköalan ammattilaisia entistä paremmin, toimitusjohtaja Jorma Koskiola kertoo yhtiön tiedotteessa.

Airamilla on 100 vuoden kokemus suomalaisena valaistusalan yrityksenä. Kaupan myötä Airam kasvattaa kotimaisuusastettaan entisestään.

Meillä on tahtoa investoida Suomeen.

Jorma Koskiola, toimitusjohtaja

– Meillä on tahtoa investoida Suomeen. Riskit kansainvälisessä toimitusketjussa kasvavat jatkuvasti ja sen myötä tuotanto lähellä on äärimmäisen arvokasta, Koskiola toteaa.

Keravan kaupunki palkitsi Airamin vuosittain jakamallaan ympäristöpalkinnolla 8.12. Raati kiitteli Airamin laajaa sitoutumista vastuullisuuteen. Päätökseen vaikuttivat myös kaupunkikuvaa ja elinympäristöä edistävät menettelyt sekä luonnon ja rakennetun ympäristön ekologinen huomiointi.