Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

JäPS-ikoni ja sarjayrittäjä valittiin Vuoden järvenpääläiseksi 2021 – "Tämä on suuri kunnia"

Monitoimiyrittäjä Roope Autio on valittu Vuoden järvenpääläiseksi 2021.

Valinnan teki Järvenpään Seudun Nuorkauppakamari.

– Roope on erittäin pidetty henkilö, joka ei tee itsestään numeroa, luonnehti palkittua Järvenpään Seudun Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Viktor Andersson.

Valinnassa korostui Aution aktiivinen rooli, tarttuva tekemisen meininki sekä aina positiivinen asenne. Valinnassa ei voitu sivuuttaa Järvenpään Palloseuran huikeaa menestysvuotta.

Autio tunnetaan JäPSin pitkäaikaisena kapteenina ja topparina. Hän oli mukana nostamassa edustusjoukkuetta jalkapallon Ykköseen. Autio on kehittänyt pitkäjänteisesti jalkapallokulttuuria ja futispöhinää Järvenpäässä.

Autio pyörittää Terholassa toimivaa Volttitehdasta sekä Liikuntakeskus Spurttia Emalikukassa yhdessä yhtiökumppaneidensa kanssa.

Kesäisin Autio vetää sivutoimisesti sup-lautavuokrausta Tervanokassa. Lisäksi hän on mukana tammikuussa Järvenpäähän aukeavan monitoimiareenan puuhamiehenä.

Nuorkauppakamarin raati teki valinnan kansalaisilta saatujen ehdotusten pohjalta.

– Ehdotuksia tuli laidasta laitaan, ja tänä vuonna niitä oli poikkeuksellisen paljon, varsinkin somen puolella, puheenjohtaja Andersson kertoi.

– Roope, olet ansainnut tämän. Pääset osaksi pitkää historiaa.

Nuorkauppakamari on jakanut palkintoa vuodesta 1984 asti. Tätä ennen jaettiin yrittäjäpalkinto, joka myönnettiin ensimmäistä kertaa jo vuonna 1978. Vuonna 2020 Vuoden järvenpääläiseksi valittiin potkunyrkkeilijä Akseli Saurama.

Roope Autio yllättyi valinnasta.

– Tämä on suuri kunnia, Autio tunnelmoi ja sanoi olevansa ylpeä järvenpääläisyydestään.

Hän pitää tunnustusta hienona päätöksenä menestyksekkäälle vuodelle.

32-vuotias Autio on lähes paljasjalkainen järvenpääläinen. Hän oli 4-vuotias muuttaessaan kaupunkiin. Ja järvenpääläisenä hän aikoo pysyäkin, sillä oma talokin on rakenteilla.

Roope Autioon sopii hyvin myös voimistelukeskuksen slogan: Energia muuttuu iloksi.