Järvenpäähän oma juhlarahasto – tarkoituksena tukea paikallisia taiteilijoita sekä kulttuurihankkeita

Järvenpään kaupungin valtuustoryhmät ovat sopineet, että kaupunkiin perustetaan oma juhlavuosirahasto järvenpääläisen kulttuurin elinvoiman tukemiseksi.

Juhlavuosirahastoa on suunnitellut kaupungin juhlavuositoimikunta. Rahaston tarkoituksena on tukea järvenpääläisiä taiteilijoita sekä Järvenpäässä tapahtuvia ja järvenpääläisille suunnattuja kulttuurikaupungin perinteitä kunnioittavia kulttuurihankkeita.

Parhaana vaihtoehtona valmistelussa esille nousi Suomen Kulttuurirahaston (SKR) Uudenmaan maakuntarahasto ja sinne perustettava Järvenpään kaupungin juhlavuoden nimikkorahasto.

Kaupunki hyödyntää lahjoituksessa sen omistaman Kojamo Oy:n osakepääomaa. Osakkeiden määrä on 14 200 kappaletta, joiden markkina-arvo oli marraskuun lopussa hieman yli 250 000 euroa.

Suomen Kulttuurirahasto on yksityinen säätiö, jonka sijoitusvarallisuus on lähes 2 miljardia euroa. Varallisuuden kasvu perustuu osittain sijoitusten menestykseen ja osittain uusiin lahjoituksiin, joita Kulttuurirahasto on saanut viimeisen vuosikymmenen aikana yli 100 miljoonaa euroa.

Varojen hallinnoinnista ja apurahojen jakamisesta vastaa Kulttuurirahaston hallitus. Vaikka kaupunki ei lahjoituksen jälkeen pääse vaikuttamaan keille kyseisestä nimikkorahastosta tulevat apurahat jaetaan, voidaan kaupungissa olla luottavaisin mielin Kulttuurirahaston pitkästä asiantuntemuksesta ja ymmärryksestä apurahojen jakoprosessista.

Nimikkorahaston perustaminen on kulttuuriteko Järvenpään kaupungilta. Järvenpään nimi tulee näkymään kaikille Uudenmaan maakuntarahastosta apurahoja hakeville toimijoille pysyvästi ja se nostaa Järvenpään kaupungin taiteen ja kulttuurin mesenaattien joukkoon.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut