Viikon kysymykset | Tuusulalainen Sanna Saarijärvi odottaa joulukirkkoa eikä pistäisi pahakseen Brad Pittiä vastanäyttelijänä

Näyttelijä-äiti kertoo karjuvansa urheilukentän laidalla kuin leijona.

Hei Sanna, mitä kuuluu?

– Kivaa ja kiireistä joulunodotusta. Perheeni viettää joulun Floridassa. Matkustan perässä uudeksi vuodeksi. Jouluaatolta odotan eniten joulukirkkoa, jonne menen 84-vuotiaan isäni kanssa. Meillä on Tuusulassa niin kaunis puukirkko. Ihanan jouluaterian olen jo nauttinut sekä Krapihovissa että ravintola Kerhossa. Tapaninpäivänä jatkuvat jo näytökset Helsingin Kaupunginteatterissa Tatu ja Patu Helsingissä -musiikkinäytelmällä.

Mikä elämässä on parasta juuri nyt?

– Perheeni voi hyvin ja nautimme elämästämme Rantatiellä. Työtilanteeni on myös hyvä. Helmikuussa starttaa C Morella Harjunpää-sarja. Näyttelen siinä tutkinnanjohtajaa.

Krapin Kesäteatterissa nähdään ensi kesänä Voi veljet! -näytelmä, jota tähdität yhdessä muun muassa Antero Niemiseen, Jari Vainionkukan ja Seppo Halttusen kanssa.

Se on jo etukäteen leimattu ihan täydeksi farssiksi. Miten kommentoit?

Jouluaatolta odotan eniten joulukirkkoa, jonne menen 84-vuotiaan isäni kanssa.

– Kyllä luvassa on kunnon farssi mustalla huumorilla. Ja kun käsikirjoitus on Ray Cooneyn ja ohjaajana komediamestari Mika Nuojua, niin voin luvata naurutakuun. Ensi-ilta Krapilla on 2. kesäkuuta.

Pikkulinnut ovat laulaneet, että olette Miia Nuutilan kanssa hyvässä nousussa Krapin Pajalla 9.3.2022. Onko se nyt soveliasta?

– Kyllä, silloin saa uusintaensi-iltansa Hyvässä nousussa -musiikkikomediamme ja lupaamme Miian ja muusikkomme Antti Paavilaisen kanssa olla hyvässä vireessä lavalla. Toivon yleisön olevan meidän kanssamme hyvässä nousussa.

Jo saisit yhdeksi päiväksi hypätä jonkin toisen näyttelijän saappaisiin, kuka se olisi ja miksi?

– Hyppäisin tietenkin jonkun ihailemani filmitähden korkkareihin: Meryl Streep, Judi Dench, Cate Blanchett, Kate Winslet… Lista on pitkä. Voisin olla jonkun romanttisen elokuvan naispääosassa vastanäyttelijänäni Brad Pitt.

Tyttäresi Fanny jatkaa jalanjäljissäsi yleisurheilun parissa. Millainen äiti häntä kentän vierellä kannustaa, ärjähtelevä leijona vai pitkähermoinen kultainennoutaja?

– Ehkä jotain tuosta välistä. Olen varmasti kentän kovaäänisin kannustaja eli sikäli leijona. Olen ylpeä ja iloinen siitä, että Fanny on valinnut juoksumatkoikseen juuri 400 ja 800 metriä.

Muutit viisi vuotta sitten Keravalta Tuusulaan. Muutitko, jotta tulevaisuudessa sinusta puhutaan kuten nyt Juhani Ahosta, Pekka Halosesta ja Jean Sibeliuksesta?

– Heh, no siihen on kyllä matkaa. Siinä ei paljon Pirunpellon Piikun tai Pienen Merenneidon Ursulan roolit paina. Mutta on kyllä hienoa asua alueella, jolla on niin upea kulttuurihistoria. Kesäisin viemme ystäviämme kulttuurilauttailemaan Gustavelundista ja Sarvikallioilla kuuntelemme Finlandiaa.

Sanna Saarijärvi

Tuli ennen näyttelijäuraansa tunnetuksi 400 ja 800 metrin maajoukkuejuoksijana.

Valmistui Teatterikorkeakoulusta teatteritaiteen maisteriksi vuonna 1992, ja on sittemmin ollut kiinnitetty näyttelijä Helsingin Kaupunginteatterissa.

On näytellyt myös lukuisissa tv-sarjoissa ja elokuvissa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut