Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toimittajalta | Tasan ei käy joulun herkut

En ole kummoinen jouluihminen. En jaksa innostua valmisteluista, laittamisesta ja puuhaamisesta. En edes lähetä joulukortteja, ja sen on hyvä, koska unohtaisin kuitenkin jonkun ihmisen osoitteen tai tekisin jotakin muuta hassua.

Minun jouluni on jotakin melko lailla hiljaista ja rauhallista, esimerkiksi hevin kuuntelua takkatulen ääressä. No hyvä on, ei hiljaista. Ei välttämättä heviäkään, mutta ei Petteri Punakuonoakaan. Ei minulla mitään symppistä poroa vastaan ole, mutta tähän ikään olen kuulut sen jo aika monta kertaa.

Joka tapauksessa tykkään olla kotona (korona-aikana on pakkokin), puuhailla jotakin pientä ja leppoisaa, ulkoilla vähän ja sellaista.

Vaan voipa rauhallinen joulunvietto mennä överiksikin. Meillä niin on käynyt kerran, tosin emme itse siihen saaneet vaikuttaa. Sinä vuonna minulla oli vapaata enemmän luin rouvalla, ja niinpä menin edeltä maalle lämmittämään tupaa ja tekemään ne muutamat pikku valmistelut, joita meillä tehdään. Aattona, kun rouva pääsisi työvuorosta, siellä olisivat ruuat valmiina, koska olin käynyt kaupassa. Kokata en osaa. Kuusi pönöttäisi nurkassa odottamassa, että sen koristelemme. Jokunen pieni pakettikin käärittynä (ilmastointiteipillä pysyy hyvin koossa myös lahjapaketti).

Aattona totesin ikkunasta katsoessani, että on lunta tulvillaan raikas talvisää. Niinhän siinä kävi, että iltapäivällä soi puhelin. "Täällä on ihan hirveä keli. Sataa jotakin sotkua, joka jäätyy tuulilasiin. Mitään ei näe eikä tie pysy auki, vaikka yrittävät aurata."

Kyllä oli rauhallinen joulu minulla.

Viihdyn itsekseni ja omien ajatusteni seurassa, mutta kun ei se ollut itse valittua, ei se nyt oikein maittanut. Eivät maistuneet laatikotkaan, ja joulusaunakin tuntui vähän hailealta kun yksin kökötin lauteilla.

Muta maalla oli ne laatikot ja kinkunsiivut. Säilykepurkin antimet kotona eivät kuulemma olleet ihan se mitä oli jouluaterialta odotettu.

Onneksi on ystävät. Hoksaavaisen ystävän lämmin ajatus teki joulusta joulun.