Näin uudet koronarajoitukset vaikuttavat Järvenpään palveluihin – uudenvuoden ilotulitukset aiotaan yhä ampua

Etelä-Suomen aluehallintoviraston torstaina tekemä päätös koronarajoitusten kiristymisestä vaikuttaa monin tavoin Järvenpään palveluihin tiistaista 28.12. alkaen.

Avin päätöksen perusteella Uudellamaalla kielletään kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kolmeksi viikoksi eli 17.1.2022 saakka. Lisäksi alueelle on annettu 10.1.2022 saakka voimassa oleva määräys tiettyjen asiakas- ja yleisötilaisuuksien sulkemisesta. Päätös tilojen sulkemisesta ei koske ammattiurheilua eikä yksityis- tai perhe-elämää.

Järvenpäässä ammutaan uudenvuoden ilotulitukset 31.12. kello 19, mutta varsinaista yleisötilaisuutta ei sen yhteydessä pidetä. Kaupunkilaisten toivotaan levittäytyvän mahdollisimman laajalle keskusta-alueelle ilotulituksia seuraamaan. Ilotulitukset ammutaan eri paikasta kuin aikaisemmin. Asiasta viestitään vielä tarkemmin ensi viikolla.

Järvenpää-talo on suljettu tapahtumien ja kokousten osalta 28.12.2021–17.1.2022.

Kaupungin liikuntatilat suljetaan harrastustoiminnalta 28.12.2021–10.1.2022. Määräys koskee uimahallia, liikuntahallia, jäähallia, liikuntakeskus Piirosta, koulujen ja päiväkotien liikuntasaleja sekä Seurataloa.

Vuonna 2004 ja sen jälkeen syntyneiden ohjattuun harrastustoimintaan ei rajoituksilla ole vaikutusta.

Perhetalo Joutsikin toiminta siirretään alkuvuodesta ulkotiloihin.

Nuorisopalveluilla Temalissa jatketaan toimintaa kohdennetusti eri ryhmille, ja osa palveluista siirretään nettiin.

Opetuksen ja kasvatuksen palveluissa seurataan Avin ja Keusoten viestintää, ja mahdollisista vaikutuksista viestitään tammikuun ensimmäisellä viikolla. Tavoitteena on aloittaa koululaisten kevätlukukausi 10.1. lähiopetuksessa. Keusote suosittelee maskien käytön laajentamista alakouluissa.

Uusilla rajoituksilla ei ole vaikutusta kirjaston, museoiden, Järvenpään opiston, Keskisen Uudenmaan musiikkiopiston, osaamis- ja työllisyyspalveluiden, kotoutumispalveluiden tai kaupungin vapaa-ajan palvelupisteen toimintaan.

Myllytien toimintapiste on suljettuna uuteenvuoteen saakka ja sen tilanteesta viestitään ensi viikolla, Järvenpään kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Juttua korjattu 28.12. klo 11.30: Kirjastoissa voi asioida normaalisti ilman koronapassia. Kirjastoissa ei voi järjestää tapahtumia tai pitää kokouksia 28.12.–17.1. välisenä aikana.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut