Kape Aihiselta varoitus nakkien keittäjille – älä tee tätä yleistä virhettä uutena vuotena

Vaikka moni suosii uutena vuotena burgereita, tacoja ja sushia, pitävät myös perinteiset nakit pintansa juhlapöydässä. Niitä syödään niin hodareissa kuin perunasalaatin kanssa.

Keittiömestari Kari "Kape" Aihinen varoittaa, että nakkien valmistuksessa voi möhliä helposti, vaikka kyseessä on yksinkertainen homma.

– Yleisin virhe on se, että nakkeja keitetään kiehuvassa vedessä. Silloin ne halkeavat helposti. Toinen virhe tehdään usein siinä, että nakkeja pidetään kuumassa vedessä liian kauan, jolloin niiden väri muuttuu harmaaksi. Nakit eivät mene pilalle, mutta ulkonäkö kärsii, Aihinen sanoo HK:n tiedotteessa.

Näin valmistat nakit

Kape Aihinen suosittelee tätä viiden kohdan perusohjetta:

1. Kiehauta reilusti vettä kattilassa.

2. Kun vesi kiehuu, katkaise virta ja siirrä kattila liedeltä.

3. Laita nakit kattilaan viideksi minuutiksi ja valmista tuli.

4. Nosta nakit vedestä, jolloin niiden pinta hieman kuivahtaa.

5. Lopputulos on täydellinen, kun nakki napsahtaa.

Nakkien valmistus onnistuu myös uunissa, kunhan sitä ei lämmitä liian kuumaksi. Sopiva lämpötila luonnonkuorisille nakeille on noin 150 astetta. Jos nakeista haluaa rapeampia, ne voi pilkkoa parin sentin paloiksi, HK:n tiedotteessa vinkataan.

Legendaarinen hampurilaisketju palasi Helsinkiin – Muistatko? Sara Siepin rohkeasta mainoskuvasta roihahti kohu

Kuinka monet ranskalaiset paistetaan samassa öljyssä? – Näin vastaavat pikaruokaketjut: "Vaihtoväli yleensä joitain päiviä"

Lakimies Asko, 35, on testannut 424 eri hampurilaista –  nämä suomalaiset burgerit saivat täydet 5 tähteä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut