Lavatähtiprinsessa tekee paluu, juuret Keravalla – "Pavin oma tyttö" Johanna Rantsi julkaisee uuden singlen tammikuussa

Muistelen vanhan lehtileikkeen siivittämänä, miten keravalainen iskelmälaulaja Johanna Rantsi räjäytti tunnelman kattoon Pavin tanssilavalla lokakuuta 2004.

Pavin oma tyttö!

Otsikko ei ollut yhtään yliampuva, sillä muutamaa vuotta aiemmin Rantsilta oli ilmestynyt single Tunturin Tähdet, jonka takana olivat säveltäjä Kari Litmanen ja sanoittaja Turkka Mali. Biisi soi tiuhaan radiossa ja tanssikansa oli Pavillakin ihan pähkinöinä.

– Karismaattinen, tunnistettava ääni. Kiehtova ja ehdottomasti tulevaisuuden tähti.

Näin tuomaristo oli määritellyt Johanna Rantsia, kun hänet oli valittu vuonna 2000 vasta 17-vuotiaana Lavatähtiprinsessaksi.

Rantsi kiersi aktiivisesti ympäri Suomea keikoilla oman orkesterinsa kanssa vuosina 2000–2010. Keikkoja oli parikymmentä kuukaudessa.

Fanit muistavat hyvin Johannan.

Ohjelmatoimiston Onerva Aikio.

Monipuolisen tanssimusiikin takaa heijastui Rantsin oma tanssitausta, sillä hän on jo nuoresta asti kiertänyt tanssilavoja vanhempiensa mukana.

– Ensimmäisissä Pavin sunnuntaitansseissa olin jo viisivuotiaana, Rantsi naurahtaa nyt, "hieman" myöhemmin..

Puhelinyhteyteen on ihan erityinen syynsä. Johanna Rantsi tekee nimittäin paluuta laulajana, ja uutta musiikkia pian julkaiseva iskelmätähti suuntaa keikkalavoille intoa puhkuen.

– Enää ei ole kauaa kun uusi single julkaistaan radiosoittoon. Tammikuuta odotellen, hän tunnelmoi.

Keikkailuun tuli pitkä tauko lasten syntymien myötä. Johanna Rantsilla on kolme lasta ja elämä on kuljettanut hänet Keravalta perheineen ensin Espooseen ja sieltä Askolaan.

10- ja 12-vuotiaat pojat ja 6-vuotias tyttö pitävät yllä mukavaa arkielämän vilinää.

Rantsi toimii nykyään myös yrittäjänä, koska pelkällä musiikin tekemisellä ei elä, mutta palo esiintymään on jälleen kova.

– Musiikilla on valtava voima, hän kiteyttää laulamisen merkitystä.

Tammikuussa julkaistavan singlen nimeä hän ei vielä voi paljastaa. Se äänitettiin Järvenpäässä kovan luokan ammattilaisen Pertti Jalosen studiolla. Jalonen on säveltänyt kappaleen Reijo Päkkilän sanoihin.

Single julkaistaan radiosoittoon tammikuussa. Rantsi on tyytyväinen lopputulokseen.

– Nyt puhaltavat hyvät tuulet.

Keikoilla Johanna Rantsi & Tunturitähti -yhtyeessä soittavat Jari Martikainen (koskettimet), Timo Aalto (basso), Rami Hillilä (kitara) ja Kimmo Junnonen (rummut).

Johanna Rantsi on kuulunut 15 vuoden ajan keravalaisen Viihdeohjelmat-ohjelmatoimiston artisteihin.

– Fanit muistavat hyvin Johannan, kertoo ohjelmatoimiston yrittäjä Onerva Aikio.

Bänditreenit alkavat alkuvuodesta ja keikkoja on sovittu jo kevääksi ja ensi kesäksi.

Aikio sanoo, että vaikka koronapandemia on pistänyt koko musiikki- ja viihdealan todella ahtaalle, on katse suunnattava myös tulevaisuuteen.

– Pitää ajatella positiivisesti. Suunnittelemme ja markkinoimme jo ensi kesän tapahtumia.

Ihmisillä on kova nälkä myös tanssimusiikin saralla. Sen huomasi syksyllä, kun tapahtumat vapautuivat.

– Syyskuussa ja lokakuussa väkeä oli valtavasti liikkeellä. Marraskuussa hiljeni. Olemme hiljaisina aikoina suunnitelleen uusia tuotantoja ja kehittäneet nettikauppaa. Pitää olla taas valmiudessa, kun kaikki alkaa taas pyöriä täysillä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut