Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keusoten hankkeille lähes 4 miljoonan euron avustus – lisärahoituksen turvin kehittämistyö laajenee

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote) sai sosiaali- ja terveysministeriöltä jatkorahoituksen sosiaali- ja terveyspalvelujen sisällöllistä ja toiminnallista uudistusta toteuttaviin hankkeisiin. Rahoitus on kokonaisuudessaan 3 984 038 euroa.

Keusoten saamalla noin 4 miljoonan valtionavustuksella jatketaan ja laajennetaan vuonna 2020 alkaneita hankkeita, jotka ovat aiemmin saaneet valtionavustusta kaksi miljoonaa euroa.

– Saamamme lisärahoitus tarkoittaa, että kehittämistyö sekä jatkuu että laajenee. Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä jatkaa hankkeiden toteuttamista vuoden 2022 loppuun asti, minkä jälkeen kehittämishankkeista vastaa Keski-Uudenmaan hyvinvointialue, sanoo Keusoten johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen.

Hanketoiminta on suunniteltu nimenomaan tukemaan valtakunnallista sote-uudistusta ja sujuvaa siirtymää hyvinvointialueelle.

Tavoitteena ovat oikea-aikaiset ja yksilölliset palvelut. Kehittämishankkeet ovat osa valtakunnallista sosiaali- ja terveysministeriön tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmaa, jonka tarkoitus on tukea hyvinvointialueita valmistelemaan ja ottamaan käyttöön uudenlainen, laaja-alainen sosiaali- ja terveyskeskus.

Ministeriön tiedotustilaisuudessa perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru kertoi seitsemän vuorokauden hoitotakuun olevan yksi ohjelman tavoitteista ja mainitsi Keusoten yhtenä esimerkkialueena, jossa on jossain vaiheessa jo päästykin kuuden vuorokauden keskiarvoon hoitoon pääsyssä.

Keusoten painopisteitä ovat sote-palvelujen saatavuuden, oikea-aikaisuuden ja jatkuvuuden parantaminen, ennaltaehkäisevään ja ennakoivaan työhön painottaminen, laadun ja vaikuttavuuden kehittäminen, monialaisuuden ja yhteentoimivuuden varmistaminen sekä kustannusten nousun hillitseminen.