Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatartuntojen määrä Keravalla kasvaa yhä kiihtyvällä vauhdilla. Keravalla on todettu kolmen viime päivän aikana 280 uutta koronavirustartuntaa, kerrotaan Keravan kaupungin perjantaina julkaistussa tilannetiedotteessa.

Kahden viikon aikana uusia tartuntoja on todettu 961. Ilmaantuvuus Keravalla on nyt 2 597 tautitapausta 100 000 asukasta kohti viimeisen 14 vuorokauden aikana.

Jäljitystoiminta Keravalla on jäänyt jälkeen ja tapausten jäljitys on ollut vaikeaa. Keravalla on tällä hetkellä noin 400 kontaktoimatonta sairastunutta, tilannetiedotteessa kerrotaan.

Sosiaali- ja terveysalalla on paljon poissaoloja ja henkilösaatavuudeessa on ollut vaikeuksia.

– Osastojen tilanne on haastava, mutta vielä hallinnassa, tiedotteessa sanotaan.

Hoivakoti Helmiinassa on toistaiseksi vierailukielto.

Keravalla koulut käynnistyvät maanantaina 10. tammikuuta, mutta vielä perjantaina aamupäivällä oli epäselvää, millä tavalla. Kaupungin valmiusjohtoryhmä seuraa perjantaina, mikä on hallituksen koronaministeriryhmän kanta sosiaali- ja terveysministeriön suositukseen etäopetukseen siirtymisestä.

Keravan kaupungin liikuntatilojen sulkua on päätetty jatkaa 24. tammikuuta asti. On mahdollista, että uimahallin käyttö voidaan sallia henkilöille, joilla on erityisliikuntakortti. Tästä odotettiin kuitenkin vielä perjantaina aluehallintoviraston päätöstä.