Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joulupadoilla kerättiin Keski-Uudellamaalla yli 10 000 euroa – "Lahjoitusten avulla voidaan helpottaa monen vähävaraisen elämää"

Lionsit hoitivat Pelastusarmeijan Joulupatakeräyksen Keski-Uudellamaalla korona-ajan muuttuneella konseptilla terveysturvallisuusseikat huomioiden.

Perinteeseen tuli muutosta, kun padoilla ei voitu ottaa vastaan vaate- ja tavaralahjoituksia, koska Pelastusarmeija ei ole korona-aikana pystynyt kaikkia aiempia lahjoituksia käsittelemään.

– Lionsien piirissä hiukan pelättiin, miten ihmiset suhtautuvat, kun vaate- ja tavaralahjoituksia ei oteta vastaan. Asiasta tiedotettiin etukäteen ja padoilla oli asiasta kertovat laput. Hyvin lahjoittajat olivat tilanteesta selvillä ja padoilla kaikki sujui hyvässä hengessä ja tunnelma oli jouluinen, kertoo Lions-tiedottaja Kari J. Hietala tiedotteessa.

Rahaa padoilta kertyi Keski-Uudellamaalla Järvenpäässä, Keravalla ja Tuusulassa yhteensä 10 777 euroa, mikä on noin pari tuhatta euroa vähemmän kuin edellisvuonna.

Järvenpäässä patoihin kertyi 7 569, Tuusulassa 714 ja Keravalla 2 493 euroa.

– Lisäksi osa lahjoitti keräykseen sähköisiä kanavia kuten Mobilepaytä käyttäen, kertoo Järvenpään keräyspäällikkö Juhani Noso.

Noso haluaa kiittää kaikkia keräykseen osallistuneita patavahteja ja lahjoittajia sekä kauppiaita, jotka sallivat keräyspisteet tiloissaan.

– Lahjoitusten avulla voidaan helpottaa monen vähävaraisen elämää vuoden 2022 aikana.

Patavahdeille joulupatakeräys on omanlainen joulun hyvänmielenkeräys ja useat lionsit sanovat, että joulu alkaa padoilta.

Järvenpäässä lionsit ovat toteuttaneet joulupatakeräystä jo vuodesta 1995 lähtien.

Keski-Uudenmaan muut lions-klubit ovat olleet vuodesta 2000 mukana aktiviteetissa omilla paikkakunnillaan.