Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

69 valtuutetun valinta alkoi – katso tästä millainen oli ensimmäisen ennakkoäänestyspäivän äänestysinto Keusoten kunnissa ja Keravalla

Hyvinvointialuevaalien ennakkoäänestys alkoi keskiviikkona. Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella oli vaalien tulospalvelussa ilta kahdeksan jälkeen annettu 4842 ääntä, mikä on 3,1 prosenttia äänioikeutetuista.

Hyvinkäällä äänestysaktiivisuus oli 2,3, Järvenpäässä 3,4, Mäntsälässä 3,1, Nurmijärvellä 3,3, Pornaisissa 1,9 ja Tuusulassa 3,4 prosenttia. Naisia oli pienoinen enemmistö kaikissa kunnissa.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella ennakkoon äänesti 6359 eli 2,9 prosenttia alueen äänioikeutetuista. Keravalla lähdettiin vaalipaikoille vilkkaimmin Keski-Uudellamaalla: äänestysprosentti oli 4,3.

Naisia oli tälläkin hyvinvointialueella liikkeellä jonkin verran enemmän kuin miehiä.

Koko maan ensimmäisen ennakkoäänestyspäivän äänestysprosentti on 3,7.

Meneillään olevien aluevaalien ennakkoäänestys jatkuu tiistaihin 18.1. asti. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 23.1.

Vaaleilla valitaan uusien hyvinvointialueiden valtuustot, jotka jatkossa päättävät sosiaali- ja terveyspalveluiden ja pelastustoimen järjestämisestä.

Sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella että Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella valtuustoon valitaan 69 jäsentä.

Viime kesän kuntavaaleissa ennakkoääniä annettiin kunnittain seuraavasti: Hyvinkää 24,4, Järvenpää 30,5, Mäntsälä 28, Nurmijärvi 31, Pornainen 26,1, Tuusula 31,7 ja Kerava 34,3 prosenttia.