Viikon kysymykset | Nyrkkeilijä Sanna Turusen pinna kiristyy dieetillä ja hänet on viety poliisien toimesta linnasta pois

Hei Sanna, mitä kuuluu?

– Kiitos, minulle kuuluu hyvää. Kaikki on tällä hetkellä hyvin.

Mikä on elämässä parasta juuri nyt?

– Muutin joulukuussa, ja uuden asunnon remontointi ja laittaminen on nyt parasta. Ja se, että sain hoitoon poikani ja hänen tyttöystävänsä 13-viikkoisen karvavauvan.

Sait juuri Tuusulan parhaan urheilijan perinnepalkinto Ripen pytyn. Joko poika saunoi?

– Jaa-a, ei ole pytty vielä saunonut, enkä osaa sanoa, milloin se mahtaisi tapahtua.

Täyttyykö pytty skumpalla vai smoothiella?

– Näistä kahdesta kyllä valitsisin skumpan, mutta minulle sanottiin, että pytty on ihan sahtikiulun mallinen. Joten katsotaan nyt, että mitä sinne pitää tunkea.

Säälitkö koskaan vastustajiasi?

– Kaksi kertaa näin on käynyt. Äidinvaisto niin sanotusti heräsi, ja ajattelin, että pistäkää nyt joku tämä poikki. Toisella oli jo kyyneleet silmissä, mutta hän ei selvästikään halunnut luovuttaa. Toivoin, että hänen kulmastaan joku heittää pyyhkeen kehään, mutta niin ei tapahtunut, eikä minunkaan siinä auttanut muu kuin jatkaa.

Mitä teet iltaisin, jos nukkumattia ei näy? Lasketko lukua?

– Lukua en laske, vaan laitan iltasadun päälle. Juuri tässä jokunen ilta sitten uni ei meinannut tulla, joten laitoin äänikirjan korviin ja siihen sitten jossain vaiheessa nukahdin.

Nyrkkeily on painoluokkaurheilua ja painonpudotus on osa otteluun valmistautumista. Millainen olet dieetillä?

– Dieetin loppupuolella lähellä olevat ihmiset voivat saada välillä aika murhaavia katseita, jos yrittävät olla siinä vaiheessa vitsikkäitä. Kyllä se dieetti hermoja aina lopussa aika lailla kiristelee.

Mikä on merkittävin saavutuksesi?

– Nyrkkeilyn osalta se on elokuinen kahden liiton eli WIBF:n ja GBU:n maailmanmestaruus. Se oli sellainen tavoite, johon oli tähdätty jo pidemmän aikaa ja matkalle oli mahtunut myös vastoinkäymisiä.

Mitä pelkäät?

– Ehkä eniten sitä, että omalle lapselle sattuisi jotakin. Kyllähän sitä on elämässä joutunut ikäviinkin tilanteisiin, mutta yritän parhaani mukaan elää ilman pelkoa.

Mikä on omituisin asia, jonka olet koskaan tehnyt?

– Kun normaalisti sanotaan, että poliisit vievät ravintolasta linnaan, niin minut ovat poliisit vieneet linnasta ravintolaan.

Voitko tarkentaa?

– Olen ollut kahtena vuotena poikani isän urheilusuoritusten takia presidentinlinnan itsenäisyyspäivän vastaanotolla. Linnan lähettyvillä oli mielenosoituksia. Päätimme kävellä linnasta läheiseen ravintolaan jatkoille, mutta poliisit kuulivat sen, eivätkä päästäneet meitä kävelemään. Me sitten hyppäsimme maijan kyytiin ja menimme sillä, vaikka ravintola oli aivan lähellä.

Sanna Turunen

Syntynyt Tuusulassa vuonna 1975.

Aloitti nyrkkeilyn vuonna 2012 ja on sittemmin otellut niin amatööri- kuin ammattilaiskehissä.

Edustaa Tuusulan Nyrkkeilyseuraa.

Perheeseen 21-vuotias jo omillaan asuva poika.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut