Palovaroitin ja ripeä toiminta pelastivat suurilta vahingoilta Tuusulassa – jokin sytytti omakotitalon keittiön pöydän tuleen

Tuusulassa Santamaankujan asukas heräsi ikävään ääneen keskiviikkona: palovaroitin huusi. Asukas meni omakotitalon yläkerrasta alakertaan, ja huomasi, että keittiön pöydällä olleet paristot rätisivät ja olivat jo sytyttäneet vieressä olevaa tavaraa palamaan. Hän hälytti apua paikalle ja sai omatoimisella alkusammutuksella palon sammumaan.

Paikalle hälytettiin iltapäivällä hieman ennen yhtä yhteensä seitsemän Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen yksikköä. Pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi tuulettaa savua täynnä oleva asunto.

Joskus jos paristojen navat koskevat toisiinsa saattaa syntyä reaktio, mutta Pelastuslaitokselta kerrotaan, että tässä tapauksessa palon syttymissyy ei täysin selvinnyt, sillä paristot olivat niin palaneet ja hiiltyneet. Luultavimmin paristot olivat menneet oikosulkuun ja sytyttäneet keittiön pöydällä ollutta materiaalia tuleen.

Paristojen kierrätyspisteessä Klaukkalan Citymarketissa kärähti – teippaa käytetyn pariston navat

Käytöstä poistetuissa paristoissa ja akuissa on yleensä jäljellä aina jonkin verran sähkövarausta. Osuessaan toisiinsa tai muuhun metalliin ne voivat joutua oikosulkuun, josta voi seurata tulipalo.

Tulipaloriskiä pienentää se, että paristosta tai akusta teipataan virtanapa piiloon, kun se irrotetaan laitteesta. Teippi ehkäisee ikävät yllätykset paitsi keräyslaatikossa myös kotona.

Kuva lisätty 19.1. klo 16.26.

"Zombiakut" aiheuttavat kuukausittain tulipaloja – Älä tee tätä virhettä, joka voi sytyttää hankalan palon

Mainos: Keski-Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut