Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatilanne keskiviikkona: Keravalla edelleen korkea ilmaantuvuus

Todettujen koronavirustartuntojen kokonaismäärä Keravalla on keskiviikon 19.1. lukujen mukaan 4741. Uusia tartuntoja on kirjattu perjantaina julkaistun tiedotteen jälkeen 641. Kahden viikon aikana uusia tartuntoja on todettu 1517. Keravalla ilmaantuvuus on 4100 tapausta 100 000 asukasta kohden 14 vuorokauden aikana.

HUS:n sairaaloissa on 132 koronapotilasta, joista tehohoidossa on 24. HUS:n hoidossa on viisi keravalaista. Keravan perusterveydenhuollon osastoilla ei ole tällä hetkellä yhtään koronapotilasta. Sairaalahoidossa on yhteensä 160 potilasta.

Kotitestejä ei toistaiseksi jaeta koulujen henkilökunnalle tai oppilaille. Tilannetta kuitenkin seurataan tiiviisti ja siihen reagoidaan tarvittaessa.

Keskustelua on herättänyt vanhempien keskuudessa erityisesti se, kuinka koronavirukselle altistuneiden oppilaiden kanssa tulisi toimia.

Kaupungin tiedotteen mukaan vanhemmille valmistellaan uutta tiedotetta, joka sisältää selkeät ohjeet siihen, missä tapauksissa altistunut oppilas voi tulla kouluun.

Tällä hetkellä koronaan liittyvät ohjeita joudutaan päivittämään usein, mikä vaatii vanhemmilta erityistä tarkkaavaisuutta ohjeiden seuraamisessa.

Keravan kaupunki ei velvoita kasvatuksen ja opetusalan sekä kaupungin hallinnon henkilöstöä käyttämään kasvomaskia. Maskin käyttöä kuitenkin suositellaan vahvasti.

Keravan opiston opetuksen järjestämistä kevään aikana pohditaan. Tällä hetkellä opiston opetus toteutetaan etänä, mutta tilannetta seurataan ja mahdollisuutta palata lähiopetukseen arvioidaan myöhemmin uudelleen.

​​​​​​​

Seurakunta järjestää rippikoulujen aloitustapahtuman järjestetään lähitapaamisena tulevana sunnuntaina. Rippikouluihin ilmoittautuneita nuoria on paljon, mutta koronaturvallisuus huomioidaan tapahtumassa esimerkiksi jakamalla nuoret pienempiin ryhmiin.

Seurakunta järjestää nuorille walk in -terapiaa kevään aikana. Jos toiminta koetaan hyödylliseksi, sitä voidaan jatkaa.