Lumisateessa rytisi jälleen – Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta tiukka viesti autoilijoille: "Ohiajavien autojen nopeudet edelleen liian kovia onnettomuuspaikoilla"

Lumisade ja kova tuuli aiheuttivat Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen alueella yhteensä 17 tehtävää torstaiaamun ja perjantaiaamun välisenä aikana.

Liikenneonnettomuuspaikoilla lisävaaraa aiheuttaa edelleen ohiajavien autojen kova tilannenopeus.

– Jos näet onnettomuustilanteen esimerkiksi tieliikenteessä, pysähdy ja ota selvää avuntarpeesta ennen soittoa hätäkeskukseen. Tällöin emme aja turhaan tarkistamaan hinausta odottavaa tyhjää autoa, pelastuslaitos muistuttaa tiedotteessaan.

Vantaalla tapahtui yhdeksän tieliikenneonnettomuutta, Nurmijärvellä yksi, Hyvinkäällä yksi ja Mäntsälässä kaksi tieliikenneonnettomuutta tai tarkistustehtävää.

Hätäilmoituksia tehtiin paljon ohiajavista autoista, jotka eivät pysähtyneet katsomaan, onko paikalla todellista avuntarvetta.

– Ilmoituksia tuli myös tilanteista, joissa viranomainen oli jo käynyt paikalla ja auto esimerkiksi odottaa hinausta Tällöin ajoneuvo oli merkitty poliisin tai pelastustoimen nauhalla, pelastuslaitokselta kerrotaan.

Yksiköitä kävi torstaina tarkastamassa useita onnettomuuspaikkoja epämääräisten tietojen perusteella, jolloin kyseinen yksikkö on varattuna mahdollisen kiireellisemmän päällekkäisen tehtävän sattuessa.

Hälytysajoneuvoista huolimatta ohiajavien autojen tilannenopeudet olivat onnettomuuspaikoilla edelleen kovia.

Se aiheuttaa merkittävän lisäriskin pelastushenkilöstölle ja muille tehtävään osallistuville toimijoille.

– Esimerkiksi Vantaalla onnettomuuspaikan ohi ajanut henkilöauto oli törmätä poliisiauton kylkeen liian suuresta tilannenopeudesta ja tien liukkaudesta johtuen.

Pelastuslaitoksella oli liikenneonnettomuuksien lisäksi useita tehtäviä alueella.

Vantaalla oli kolme ensihoidon avustamistehtävää, kolme paloilmoittimen tarkastustehtävää sekä yksi liikennevälinepalo.

Nurmijärvellä töitä teetti paloilmoittimen tarkastustehtävä ja ensihoidon avustamistehtävä.

Mäntsälä oli kolme vahingontorjuntatehtävää.

Kova tuuli aiheutti Hyvinkäällä ja Mäntsälässä puiden kaatumisista ja suurten oksien irtoamisista johtuvia vahingontorjuntatehtäviä.

Mainos: Keski-Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut