Pormestari ja ex-pormestari eri linjoilla Tuusulan menestyksestä aluevaalissa

Tuusula sai sunnuntaisessa aluevaalissa 10 paikkaa ja jäi kauaksi naapuristaan Järvenpäästä, joka onnistui saamaan läpi 16 valtuutettua.

Mielenkiintoista on myös se, että tupulaisista eli Tuusulan puolesta ryhmän edustajista koostuva ryhmä on Tuusulan isoin aluevaltuustossa kolmella paikallaan. Tupulaiset kampanjoivat Uudenmaan sitoutumattomien Keski-Uudenmaan yhteislistalla (Uskuy).

Tuusulasta kokoomuksella on aluevaltuustossa kaksi paikkaa, demareilla samoin. Vihreillä ja kristillisillä on kummallakin yksi paikka.

– Kyllä tästä (vaalimenestyksestä) pitää tehdä perusteellinen analyysi siitä, mitkä kaikki syyt vaikuttivat. Tuusula on aliedustettuna aluevaltuustossa ja se on huonoa asia Tuusulalle, kommentoi henkilökohtaisesti vaalivoittajiin kuulunut pormestari Kalle Ikkelä (kok.) maanantaina vaalien jälkeen.

Hän laskee, että 15 paikkaa olisi pitänyt saavuttaa äänimäärän perusteella ja vertaa tilannetta Järvenpäähän.

Järvenpää sai 15 513 ääntä, äänioikeutettuja on 36 139. Tuusula sai vain noin tuhat ääntä vähemmän eli 14 690. Äänioikeutettuja on 30 870.

Ikkelän omista äänistä alle 20 prosenttia tuli muualta kuin kotikunnasta. Muilla ehdokkailla oli vastaavan suuntaisia lukuja.

Tuusulan valtuuston puheenjohtaja, ex-pormestari Arto Lindberg (sd.) on toista mieltä Tuusulan menestyksestä.

– Näyttäisi, että on se kymmenen paikkaa kuitenkin. Se on hyvä tulos minusta.

Hän kertoo olleensa ennakkoon skeptinen siitä, miten Tuusula kuntana pärjää vaalissa ja oli aavistellut, että kahdeksan paikkaakin on mahdollinen.

– Tähtiehdokkaita meillä ei ollut kauheasti, pohtii Lindberg.

Lindberg itse tippui aluevaltuustosta viime metreillä, kun Järvenpään tulos lopulta valmistui yöllä.

Hänen edelleen kiilasivat sosiaalialan opettaja Lassi Markkanen (sd.) Järvenpäästä 355 äänellä sekä sairaanhoitaja Annina Nuutinen Tuusulasta 307 äänellä.

Tuusulan kärkiviisikko oli Kalle Ikkelä (kok.) äänimäärä 897, Tuija Reinikainen (Uskuy) 688, Aila Koivunen (sd.) 568, Sanna Kervinen (kok.) 504 ja Ari Koponen (ps.) 464.

Juttua päivitetty 25.1. klo 13.45. Viidenneksi eniten ääniä Tuusulassa sai kansanedustaja Ari Koponen perussuomalaisista.

Järvenpään mattimyöhäinen ääntenlasku heilautti Kalle Ikkelän (kok.) ja Eemeli Peltosen (sd.) keskinäistä järjestystä

Ison äänisaaliin saanut Tuija Reinikainen (tupu): Päätettiin, että kyllä meitäkin tarvitaan käyttämään asukkaiden ääntä

Kalle Ikkelä (kok.): Toivon että Tuusulan kokonaispotti tästä vielä kasvaa

Raimo Stenvall ei seurannut ääntenlaskua – "En varmaan mene läpi, koska monelle oli yllätys, että olen edes ehdokkaana"

Mainos: Keski-Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut