Tuusulan Annika Lappalainen ja Hyvinkään Laura Alkula kisaavat viimeisestä vihreiden paikasta

Aluevaalien huomenna vahvistettavassa vaalituloksessa riittää vielä jännitettävää. Alueen tiukin kisa käydään Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen vihreiden viimeisestä paikasta.

Tuusulalainen Annika Lappalainen sai sunnuntain ääntenlaskennassa 228 ääntä ja hyvinkääläinen Laura Alkula 227. Ääni suuntaan tai toiseen, niin arpa ratkaisee. Esimerkiksi kahdella lisä-äänellä Alkula saisi paikan suoraan, mikäli Lappalainen ei niitä saisi.

Mikäli edustaja vaihtuisi, Tuusulan jo nyt huono tulos heikkenisi entisestään. Tuusulalaisia valtuutettuja on alustavan laskennan perusteella menossa läpi kymmenen, kun kunnan laskennallinen osuus olisi 13 tai 14. Jos edustaja vaihtuisi, tuusulalaisten osuus tippuu yhdeksään.

Melko tiukka taisto on myös vasemmistossa järvenpääläisten kesken. Mimmi Launialalla on 238 ääntä ja Lotta Vainiolalla 234. Neljän äänen kaulan kurominen edellyttää kuitenkin näin pienillä äänimäärillä todellista onnea, tai epäonnea.

Vantaa-Keravan alueella tiukin kisa on demareilla. Sielläkin vaihtuisi edustajan kotikunta. Vantaalainen Ranbir Sodhi sai 305 ääntä ja keravalainen Nina Korventaival 303 ääntä. Paikan arpominen on siis kahden äänen päässä. Tällä muutoksella Kerava saisi aluevaltuustoon kymmenen edustajaa.

Keravalainen kärkkyy valtuustopaikkaa myös vasemmistoliitossa, mutta aika kovan takamatkan päästä. Gashaw Kaisa Bibani Keravalta on alustavan laskennan perusteella valtuutettu 287 äänellä. Keravalaiselle Heli Karhulle laskettiin ääniä 279, eli eroa on kahdeksan ääntä

Ensimmäisten varalle jääneiden ei kannata hirveästi harmitella varasijaansa. Etenkin isoissa ryhmissä lienee melkein aina joku, joka ei pääse kokoukseen. Ensimmäisen varasijan saanut istuu näissä ryhmissä kutakuinkin joka kokouksen.

Vihreillä on vääntö myös Kerava-Vantaalla, mutta vantaalaisten kesken. Eve Rämö on paikassa kiinni 413 äänellä. Hanna Valtanen hengittää niskaan 410 äänellä.

Puolueiden väliset voimasuhteet tuskin muuttuvat, sillä pienimmällä vertailuluvulla päässeen ja ensimmäisen varalle jääneen välillä on niin Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella kuin Vantaa-Keravalla vertailuluvuissa kuuden, seitsemän yksikön ero. Koko puolueen äänimäärän pitäisi nousta useilla kymmenillä, että edustaja vaihtuisi.

Puolueista lähimpänä lisäpaikkaa ovat Keski-Uudenmaan alueella kokoomus ja Vantaa-Keravalla Liike Nyt.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut