Kierrätyskirppu ry sai Järvenpään ympäristöpalkinnon

Kierrätyskirppu ry on saanut Järvenpään kaupungin vuosittainen Järkevä-ympäristöpalkinnon, Järvenpää kertoo tiedotteessaan.

Kierrätyskirppu on toiminut kaupungin yhteistyökumppanina eri syistä tyhjenevien rakennusten irtaimiston poistossa.

Yhdistys käy rakennukset läpi, lajittelee myyntiin tai annettavaksi sopivan tavaran ja myy ne huutokaupalla sosiaalisessa mediassa.

Myymättä jäänyt tavara yleensä annetaan ensimmäiselle halukkaalle, jotta ne eivät päädy jätteeksi.

Myynnistä saadut varat käytetään yhteiseksi hyväksi.

Taloudellisesti suurin yksittäinen hankinta on ollut iso Hydrohex-näyttö Järvenpään uimahalliin.

Kierrätyskirppu on tukenut jo vuosia kaupunkilaisille kesäajan ilmaiseksi tarjolla olevaa keskiviikon kävelykatukirppistä.

Viime vuonna yhdistys hankki suuren määrän niittykukansiemeniä, joilla sadat innokkaat kylväjät toteuttivat pieniä ja vähän isompia kukkaketoja. Näin mahdollistettiin parempi elinympäristö perhosille ja muille pölyttäjille.

Yhdistyksessä on pieni ydinporukka sekä monia yhteistyötahoja, joita ilman toimintaa ei voitaisi toteuttaa.

Pienimuotoinen luovutustilaisuus pidettiin Järvenpää-talolla. Palkinnon luovuttivat kaupunkikehitysjohtaja Harri Palviainen sekä kaupunkikehityslautakunnan puheenjohtaja Nea Karenius.

Palkinnon vastaanottivat Kierrätyskirpun edustajina Hanna Talvitie, Mikko Hartonen ja Jenni Komonen.

Järkevä-palkinnolla kannustetaan kaupungissa toimivia yrityksiä, yhdistyksiä ja yhteisöjä sekä yksittäisiä asukkaita toimimaan vastuullisesti ja ympäristön hyvinvointia edistävällä tavalla.

Järvenpää muistuttaa tiedotteessaan, että palkintoa saa loppusyksystä ehdottaa kuka tahansa ja voittajan valitsee kaupunkikehityslautakunta vuoden viimeisessä kokouksessaan.

Aikaisempia voittajia ovat olleet muun muassa Lidl Suomen Järvenpään jakelukeskus, Järvenpään kirjasto sekä Vaatepuu. Vuoden 2021 Järkevä-palkinto oli järjestyksessään 19.

Mainos: Keski-Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut