Lumikinoksessa törrötti terävä veitsi Keravalla – 5-vuotias löysi kesken peuhuleikin, näin kommentoi poliisi

Keravalainen Anni Ollila oli 5-vuotiaan lapsensa kanssa leikkimässä Keravan kirjaston luona olevalla lumikasalla keskiviikkoiltana, kun lapsi näki lumessa törröttävän veitsen.

– Hän osasi onneksi olla koskematta siihen ja kertoi heti minulle.

Ollilan ottamassa kuvasta näkyy kiiltävä sveitsiläinen tomaattiveitsi, jonka sahalaidat ovat erittäin terävät.

– Veitsen terä oli täysin puhdas ja lumeton, siksi itselle heräsi ajatus, että sen on siihen joku tarkoituksella tuonut eikä se ole kulkeutunut esimerkiksi lumiauran mukana, Ollila sanoo.

Veitsi lumikasassa herätti hänessä luonnollisesti niin suuttumusta kuin pelkoakin.

– Kuvasin veitsen ja hävitin sen jonkin matkan päässä olevaan roska-astiaan paperiin käärittynä.

Ollila kertoo sanoneensa lapselleen heti, etteivät leikit jatku tässä paikassa. Jälkeenpäin lapsella oli ymmärrettävästi paljon kysymyksiä.

– Hämmentyneenä en osannut sanoa muuta, kuin että on olemassa ihmisiä, jotka tekevät tyhmiä asioita.

Heidän ollessaan lumikasalla, ei paikalla ollut muita, mutta Ollila uskoo, että noin keskeisellä paikalla porukkaa käy. Ketään ns. epäilyttävää henkilöä ei myöskään näkynyt ympäristössä.

– Me olimme tässä kasassa leikkimässä eilen ensimmäistä ja viimeistä kertaa.

Ollila julkaisi kuvan veitsestä ja varoitti muita Keravalaiset tiedottaa -Facebook-ryhmässä.

– Tein päivityksen siksi, että muut ihmiset osaisivat varoa. Me ainakin katsomme jatkossa tarkkaan ennen kuin menemme yhteenkään lumipenkkaan rymyämään, Ollila sanoo.

Veitsestä lasten leikkipaikalla on tehty havaintoja ainakin Helsingissä aiemmin. Facebookin Malmi-ryhmässä isä kertoi löytäneensä kaksi pystyyn jäädytettyä veistä poikansa päiväkotireitiltä. Asiasta kertoi Helsingin Sanomat.

Päivystävä tutkinnanjohtaja Markku Lylykangas Itä-Uudenmaan poliisista toteaa, ettei heillä laitoksella ole tietoja asetelluista veitsistä Keravalla tai muualla laitoksen alueella.

– Mikäli kansalainen löytää puukkoja asetellun liuku- tai pulkkamäkeen, tulee ottaa yhteys hätäkeskukseen 112. Muita on myös varoitettava, ettei kukaan loukkaa itseään. Jos on hypoteesi, että terävä esine on aseteltu paikalleen ja laskiessa siihen osuu, niin se aiheuttaa vakavia vammoja ja tällainen on hälytysasia. Jos teräase näyttää asetellulta ja joku voisi loukata itsensä, niin ilman muuta yhteys hätäkeskukseen ja sitä kautta poliisipartio kohteeseen.

Lylykangas ei lähde arvailemaan, mikä voisi olla asettelijan tarkoitus, jos tämä on tahallista.

– Jos tällaista tulee meille tietoon, niin sitä ruvetaan selvittämään.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut