Tuusulan rakennettiin ennätysmäärä asuntoja 2021

Tuusulaan valmistui viime vuonna ennätysmäärä 558 uutta huoneistoa, joka on 20 enemmän kuin vuonna 2020.

Lupia omakotitalon rakentamiseen myönnettiin 202, kun vuonna 2020 vastaava määrä oli 103. Viime vuonna tontin kunnalta pientalon rakentamiseen joko osti tai vuokrasi lähes yhtä moni kuin 2000-luvun huippuvuosina 2005 ja 2000.

– Olen iloinen, että näin moni on valinnut täältä rakennuspaikan omalle kodilleen. Tuusula on perheille erinomainen vaihtoehto pientaloasumiseen. Valttejamme ovat tonttien hinnat, luonto ja palvelut lähellä asukkaita sekä sijainti aivan pääkaupunkiseudun äärellä. Tuusulassa voi rakentaa omannäköisen elämän, sanoo pormestari Kalle Ikkelä.

Tuusulan mittakaavassa asuntoja on valmistunut kahtena viime vuonna historiallisen paljon. Eniten uusia asuntoja valmistui kerrostaloihin.

Uudis- ja korjausrakentamisen lupia käsiteltiin vuonna 2021 kaikkiaan 518, ja edellisvuonna 395. Luvuissa on mukana myös toimenpideluvat ja ilmoitukset.

Kaikkiaan aloitettujen rakennusten määrä kasvoi yli 40 prosentilla vuodesta 2020.

– Myönnettyjen lupien määrästä voi ennakoida, että myös vuonna 2022 vasaran pauke jatkuu, sanoo johtava rakennustarkastaja Johanna Aho.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut