Tuusulan Lottamuseo ehdolla Vuoden museoksi

Lottamuseo on ehdolla vuoden museoksi. Kilpailun järjestävät Suomen museoliitto ja Kansainvälisen museoneuvosto ICOM:n Suomen komitea. Finaaliin on valittu kaikkiaan neljä museota, mukana ovat Lottamuseon lisäksi Hotelli- ja ravintolamuseo Helsingistä, Poliisimuseo Tampereelta sekä Sodan ja rauhan keskus Muisti & Päämajamuseo Mikkelistä. Vuoden museo -tunnustuspalkinto jaetaan tänä vuonna kahdeksatta kertaa.

Palkintolautakunta vierailee kevään aikana finalistimuseoissa ja jakaa palkinnot Valtakunnallisten museopäivien Museopalkintogaalassa Ahvenanmaalla 19. toukokuuta. Gaalassa jaetaan myös Vuoden museojulkaisu- ja Vuoden museokauppa -palkinnot. Lisäksi palkintolautakunta voi halutessaan jakaa Vuoden erikoispalkinnon, kerrotaan Suomen museoliiton tiedotteessa.

Vuoden museo -tunnustuspalkinto myönnetään museolle, joka on edistänyt merkittävällä tavalla museoalan yhteiskunnallista näkyvyyttä ja vaikuttavuutta omalla toiminta-alueellaan. Se voi olla myös tunnustus kokoelmiin, näyttelyihin tai museopedagogiaan liittyvistä saavutuksista tai muusta innovatiivisesta toiminnasta.

Vuoden museo -tittelin ovat aiemmin voittaneet Suomen maatalousmuseo Sarka, Satakunnan Museo, EMMA – Espoon modernin taiteen museo, Helsingin kaupunginmuseo, Ahvenanmaan merenkulkumuseo, Serlachius-museo Gösta ja Forssan museo.

Vuoden museojulkaisu -kilpailuun ilmoitettiin 23 museoiden julkaisemaa kirjaa. Palkinto jaetaan julkaisulle, joka sisällön ja esitystavan innovatiivisuudella tavoittaa poikkeuksellisen hyvin kohderyhmänsä. Kirjat ovat parhaillaan palkintolautakunnan luettavina ja arvioitavana. Vuoden museojulkaisu -kilpailun finalistit julkistetaan myöhemmin keväällä.

Mainos: Keski-Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut