Uutisviikolla on luettu paikallislehteä, niin myös Järvenpään Kartanon koulussa, jossa vaihdettiin mielipiteitä Lukijalta-kirjoituksista

Kartanon koulun toisessa kerroksessa on opettaja Pia Porolan luokka, jossa kahisee sanomalehdet.

Oppilaat etsivät sanomalehti Keski-Uusimaasta päätoimittajan nimen parhaillaan kouluissa vietettävän Uutisviikon tiimoilta.

"Se löytyy sivulta 16 alareunasta" vinkkaa yksi jo tiedon löytänyt ja päätoimittajan nimi "Joonas Romppanen" kirjataan muistiin kaikkiaan 19 tehtävälomakkeeseen.

Keski-Uusimaassa julkaistiin tänään torstaina 3. Keravan Ahjon koulun 5 A -oppilaiden mielipidekirjoituksia, ja joita luokassa on luettu.

– Ylivoimaisesti eniten meidän luokka oli samaa mieltä "Lisää liikuntatunteja" -kirjoittaneen Saaran kanssa, opettaja Porola toteaa.

Eetu saa kertoa että miksi ehdotus on hyvä: "Lisää liikuntatunteja tarvitaan, jos ei pääse harrastamaan liikuntaa koulun jälkeen. Korona on myös estänyt liikuntaharrastukset ja kunto on heikentynyt".

Mielipiteitä kerrottiin opettaja Porolan myöntäessä puheenvuorot.

Mielipiteitä kerrottiin vuorotellen opettaja Porolan myöntäessä puheenvuorot.

"Ei kahdeksaksi kouluun" -kirjoittaja Jerni oli sitä mieltä että koulupäivä voisi alkaa myöhemmin ja päättyä aikaisemmin.

"Ei toimi niin, että tulee myöhempään kouluun ja pääsee aikaisemmin pois" toteaa eturivissä asiaa pohtimaan jäänyt.

Käy ilmi, että luokalla on peräti viisi aamuvirkkua, joiden mielestä aikaiset aamut ovat ookoo.

Luokassa ehdotetaan että koulu voisi alkaa puolilta päivin ja päättyä puoli viisi iltapäivällä. Mutta toisen mielestä koulun on hyvä alkaa aamusta niin ehtii koulupäivän jälkeen tehdä muutakin.

Myös "Pidempiä välitunteja" -kirjoitus saa kannatusta sekä kouluruoan lisämaustaminen vaikkapa kurkumalla tai grillimausteella.

Oliver lukee paikallisuutisen "Kahden tontin ostajat arvotaan".

– Nämä talot tulee 10 metrin päähän meidän kodista. Meidän pitää varmaan rakentaa aita, Oliver sanoo hienoinen huolestumisen sävy äänessä.

– Tässä on mun äidin nimi, toteaa Sade ja näyttää uutista asiantuntijalausuntoineen.

Jos Kartanon koulun 5B- luokka kirjoittaisi mielipiteitä lehteen, niin ne käsittelisivät esimerkiksi Järvenpään hurjaa rakentamista kun puut ja metsät väistyvät rakennusten tieltä. Myös koulujen jälkiruoat, tai niiden vähyys, voisi olla aiheen. Mutta onko jälkiruokia sittenkään vähän?

– Muistellaanpa, että milloin me ollaan nautittu pientä hyvää, opettaja kannustaa.

Niin, toisinaan pidetään teehetkiä, jolloin opettaja voi tarjota parit palat suklaata teen kera.

Kun talvilomaan oli torstaina enää 11 päivää niin luokan hyvän käytöksen ja keskittymisen vuoksi opettaja Porola kerryttää luokan virtuaalipistemäärän 1026. Luokka on innoissaan, sillä henkilökohtaisilla pisteillä voi ostaa vapauksia.

– Eli meillä on jo käytössä "Poleteilla omaa aikaa" -kirjoituksen ansaitsemiskeinot, opettaja Porola toteaa uutisen arvoisesti.

Koulujen ja uutismedian yhteistä Sanomalehtiviikkoa on vietetty vuodesta 1995 alkaen. Vuonna 2021 teemaviikon nimi muuttuu Uutisten viikoksi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut