Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näköislehdessä tänään | Pyyteettömiä auttajia tarvitaan lisää – "Pitäisi miettiä muitakin hyötyjä eikä ajatella, että en tee mitään ilman kunnon palkkaa", sanoo monessa mukana oleva Matti Ulmanen

Vapaaehtoistyö: Matti Ulmanen, 65, toimii palkatta arkunkantajana, palolentäjänä ja monessa muussa tehtävässä. Ulmanen ihmettelee nykyistä kiireen ja itsekkyyden aikaa, jolloin vain harvat ehtivät auttamaan toisia.

– Pitäisi miettiä muitakin hyötyjä eikä ajatella, että en tee mitään ilman kunnon palkkaa. Pitäisi olla enemmän sitä, että toinen auttaa toista, hän summaa.

Äitiyspakkaus: Vuoden 2022 äitiyspakkauksen tuotteista suomalaisia ovat pahvilaatikko, patja, kahdet housut, hiusharja ja terveyssiteet. Reilu puolet on valmistettu ihmisoikeuksien kannalta riskimaiksi luokitelluissa paikoissa.

Saamelaiset: Eri saamenkielissä on yllättävän paljon yhtymäkohtia Suomen valtakieleen. Saameperäisiä sanoja löytyy eläinten, harrastusten ja paikkojen nimistä sekä verbeistäkin.

Kaikkiaan uhanalaisia saamen kieliä on yhdeksän, joista Suomessa puhutaan kolmea.

Saamelaisia on Suomessa noin 10 000, joista vähemmistö asuu Lapissa.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Keski-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Keski-Uusimaan verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!