Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IS: Lidl myi dronea leluna – tuotteen ostanut ja sitä käyttänyt saattoi syyllistyä rikokseen

Ilta-Sanomat kertoo verkkosivuillaan, että Lidl toi myyntiin helmikuun alussa nelikopteridronen, jota markkinoi leluna. Sen käyttö vaatii kuitenkin rekisteröitymisen, ja sen käyttö ilman asianmukaista rekisteröitymistä voi olla pahimmassa tapauksessa rikollista. Ilman lupaa dronea käyttävät tai säännöksiä rikkovat lennättäjät saattavat syyllistyä ilmailurikkomukseen.

Lidl myöntää virheen asiassa.

– Tuote on meillä luokiteltu virheellisesti leluksi, ja tästä syystä emme ole huomanneet tuoda asiakkaiden tietoon tarvetta rekisteröityä, kertoo Lidlin kampanjointiosaston päällikkö Meri Aalto Ilta-Sanomissa.

Laki edellyttää yli 250 gramman tai kameralla varustettujen dronejen lennättäjältä rekisteröintiä. Itse laitetta ei rekisteröidä vaan sen käyttäjä eli operaattori. Lidlin nelikopteri on painoltaan 140 grammaa, ja siitä varsinaisesti tekee "lainsuojattoman" niin sanottu full hd -tasoinen still- ja videokamera.

Uutista päivitetty 11.2. kello 11.30: Muokattu uutista: varsinaista laitetta ei tarvitse rekisteröidä, vaan sen käyttäjän tarvitsee rekisteröityä.