Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seksileluihin käyttää kuukausittain rahaa 13 prosenttia suomalaisista, kertoo kysely – Tässä ovat innokkaimmat ostajat

Kuukausittain 13 prosenttia suomalaisista ostaa seksileluja tai erotiikkatuotteita, ilmenee Klarnan teettämästä kyselystä. Eniten niitä ostavat sinkkuvanhemmat ja miehet naisia useammin. Lähes joka kolmas 18–24-vuotias sanoo, että ostaa niitä kuukausittain, kertoo Klarna tiedotteessaan.

Tiedotteen tulokset perustuvat 11 maassa tehtyyn kyselytutkimukseen.

Sen mukaan Suomessa ostetaan seksileluja ja erotiikkatuotteita harvemmin kuin muissa kyselyssä mukana olevissa maissa. Suomalaisista 13 prosenttia kertoo ostavansa niitä kuukausittain. Ruotsissa luku on 17 ja Norjassa 15 prosenttia.

Kyselyssä mukana olevista maista kärjessä on Yhdysvallat. Siellä lähes joka kolmas vastasi ostavansa niitä kuukausittain.

Suomalaisista seksileluista ja erotiikkatuotteista ovat eniten kiinnostuneita 18–40-vuotiaat. Tämän ikäisistä tuotteita ostavat etenkin sinkkuvanhemmat. Heistä 44 prosenttia sanoo tekevänsä kuukausittain erotiikka- tai seksileluostoksia.

Kyselystä selviää myös se, että lapsettomat ostavat tuotteita harvemmin kuin ne, joilla on lapsia.

Eroja löytyy myös naisten ja miesten ostoskäyttäytymisessä. Tiedotteen mukaan miehistä lähes joka viides (18 prosenttia) ostaa eroottisia tuotteita tai seksileluja kuukausittain. Se on yli kaksinkertainen luku naisiin verrattuna (8 prosenttia).

Eri ikäryhmienkin välillä on selkeitä eroja. Lähes joka kolmas 18–24-vuotias eli Z-sukupolvea edustava kertoo ostavansa erotiikkatuotteita tai seksileluja kuukausittain. Mitä vanhemmasta ikäryhmästä on kyse, sitä harvempi sanoo käyttävänsä euroja näihin tuotteisiin.

– Todennäköisesti vapautuminen ja tabujen rikkominen ovat ainakin osaksi syynä sille, miksi nuoret ostavat kategorian tuotteita paljon enemmän, arvelee tiedotteessa Klarnan Suomen markkinointijohtaja Jannica Nyman.

Asuinpaikka vaikuttaa kyselyn mukaan ostoinnokkuuteen. Lähiöissä asuvat ostavat alan tuotteita muita useimmin. Kuukausittain niitä ostavista heitä oli 40 prosenttia. Maaseudulla asuvia oli 37 prosenttia. Pääkaupunkiseutu tuli aivan kannoilla 36 prosentilla ja perää tässä pitivät kaupungin keskustassa asuvat 27 prosentilla.

Suomalaiset tekevät tiedotteen mukaan erotiikkaostoksensa muita useammin verkossa. Vain itävaltalaiset sanoivat suosivansa suomalaisia enemmän verkkokauppaa. Vähiten vertailussa mukana olleista maista verkkokauppaa suositaan Australiassa.

– Verkkoshoppailun suosio saattaa johtua esimerkiksi suuremmasta valikoimasta verkossa, mutta myös yksityisyyden halusta, sanoo Nyman.

Klarnan kyselytutkimus on toteutettu yhteistyössä Nepan kanssa 11 eri maassa: Yhdysvallat, Iso-Britannia, Australia, Saksa, Itävalta, Alankomaat, Belgia, Ranska, Ruotsi, Norja ja Suomi. Suomessa viime loka–marraskuussa tehtyyn kyselyyn osallistui 1 668 vastaajaa. Yhteensä vastaajia oli yli 18 000.