Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Järvenpään kirkon laaja sähkö- ja valoremontti valmistui

Järvenpään kirkossa heinäkuussa alkanut laaja sähkö- ja valaistusremontti valmistui ja sen kokonaisbudjetti oli 445 000 euroa.

– Kirkossa on tehty laaja sähköjen ja valaistuksen korjaus. Valaistus on muutettu pääosin led-valaistukseksi, jolla tavoitellaan muunneltavuutta ja energiansäästöä. Käytännössä kaikki valaistus, kaapelit, sähköjohdot, liittimet ja pistorasiat sekä sähköpääkeskukset ja ryhmäkeskukset on uusittu. Kaikkiaan uutta sähköjohtoa on vedetty yli kilometri kirkkoon, kertoo talousjohtaja Kari Hietala

– Vanhoja vuosien saatossa tehtyjä ylimääräisiä sähkövetoja on poistettu ja alttari- ja kuorokorokkeelle on tullut uudet esiintymisvalot. Esimerkiksi konserttien ja kuorojen esiintymisiä ajatellen kirkkosaliin on lisätty valaistusta ja valojen värimaailmaa on laajennettu.

Remontti on ulottunut myös kirkon kellarikerrokseen ja kirpputorille, joissa aikaisempi valaistus on ollut varsin vaatimaton.

Ulospäin muutokset näkyvät eniten kirkon kellotornissa, joka voidaan nyt valaista erivärisillä valoilla. Kirkon uudistettu sisävalaistus näkyy jatkossa ulos myös lastenkappelista ja parven yläikkunoista.

Kirkon sähkö- ja valaistustyöt on suunnitellut ja valvonut Tuomo Hautaniemi Metec Oy:stä.

Suojeltuna kohteena työn edetessä museovirastolta on pyydetty hyväksyntä muun muassa valaisinpisteille ja asennustöille, mikäli vanhoja valaisimia tai kaapelireittejä ei ole voitu enää hyödyntää.

Sähkö- ja valaistusurakan on toteuttanut Sähköpalvelu Koskela Oy Kellokoskelta, josta vastaavana mestarina on toiminut Kai Aarnio.

Lisäksi Studiotec Oy Espoosta on vastannut valojen, äänen ja esitystekniikan ohjelmoinnista.