Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vekarateatterin Pikku naisia -esityksen puvustus valmistuu

Järvenpään Sibeliuksenväylän Keudassa opiskelevat Oona Harju ja Titta Mesihelmi ovat Vekarateatterin puvustamossa 6 viikon harjoittelujaksolla. Edessä häämöttää tekstiili- ja muotialan perustutkinto ja mittatilausompelijan pätevyys.

Ennen harjoittelun alkua Oona ja Titta tutustuivat vuosien 1861–1865 Amerikan sisällissodan aikakauden puvustoon ja elämäntapaan, koska suurin osa harjoittelusta keskittyy ensi kesän kesäteatteriesityksen Pikku naisia puvustuksen suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Niinpä harjoittelijat ovat saaneet tehdä teknistä harjoitusta, korjausompelua, yksinkertaisempaa rekvisiittaa näytelmiin kuten kauniita essuja ja käsintikattuja liinoja.

Vekarateatterin puvustamossa on paljon entisiä Kansallisteatterin pukuja.

Jokaisella puvulla on oma tarina kerrottavanaan, eri vuosikerrokset näkyvät, pukuja on muutettu ja korjailtu vuosien saatossa. Harjoittelijat ovat päässeet näkemään puvuston upean elämänkaaren ja historian.

Oonan mukaan parasta harjoittelussa on, kun pääsee pähkäilemään itsenäisesti ongelmanratkaisua. Itse suunnitellun ja tehdyn prototyypin saattaminen valmiiksi on nautinnollista.

Ahkerat työharjoittelijat ovat tehneet jo luonnoksia kesäteatterin puvustoon.