Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pk-barometri: Keski-Uudellamaalla yritysten odotukset samalla tasolla kuin pääkaupunkiseudulla

Pk-yritykset lähtivät kuluvaan vuoteen poikkeuksellisessa tilanteessa, kun pandemia alkoi kiihtyä uudelleen. Tilanne heijastuu Uudellamaalla suoraan pienten ja keskisuurten yritysten odotuksiin lähiajan suhdannekehityksestä ja odotukset ovat laskeneet voimakkaasti, kertoo pk-barometri. Kyselyn tulokset julkaistiin maanantaina.

Myönteistä on se, että odotukset henkilöstön määrän kehityksestä ovat pysyneet positiivisina ja jopa lievästi parantuneet.

Uudenmaan Yrittäjien alueen suhdannenäkymät ovat lähes koko maan tasolla, mutta jäävät selvästi pääkaupunkiseudun ja Hämeen yrittäjien näkymistä.

Seutukunnista Keski-Uudenmaan ja Itä-Uudenmaan yleiset suhdannenäkymät sekä liikevaihdon ja henkilökunnan määrän odotukset ovat samalla tasolla kuin pääkaupunkiseudulla. Kannattavuusodotukset ovat selkeästi positiiviset vain Itä-Uudellamaalla.

– Sekä Uudenmaan Yrittäjien toimialueella, että valtakunnallisestikin vastauksista näkyy toimintaympäristön muutos- ja epävarmuustekijät. Käynnissä oleva hyvinvointialueuudistus heijastuu alueellisina eroina, samoin koronan vaikutusten eriaikaisuus. Se että kannattavuusodotukset ovat pakkasella, on huolestuttavaa. Seutukuntien erot näkyvät ja tämä tuo haastetta tuleville päättäjille erityisesti lännessä, Uudenmaan Yrittäjien aluejohtaja Petri Ovaska sanoo.

Pk-yritysbarometrin julkistavat kaksi kertaa vuodessa Suomen Yrittäjät, Finnvera ja työ- ja elinkeinoministeriö. Vastausaika oli joulukuu 2021 ja tammikuu 2022.