Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tässä Keusoten alueen koronatilanne 21.2. – tilojen käytön pitää tapahtua edelleen terveysturvallisesti

Koronatartuntoja todettiin Keusoten alueella viikolla 7 hieman vähemmän kuin edeltävällä viikolla. Viime viikolla tartuntoja oli 2079, edeltävällä viikolla 2283.

Tartuntoja todettiin Nurmijärvellä 507 (538), Hyvinkäällä 479 (528), Tuusulassa 368 (415), Mäntsälässä 210 (221), Järvenpäässä 479 (527) ja Pornaisissa 36 (54).

Keusote kertoo tuoreimmassa tiedotteessa, että alueen ilmaantuvuus on 2181 tapausta sataa tuhatta asukasta kohti kahdessa viikossa.

Alueen suurin ilmaantuvuus on Nurmijärvellä: 2393 tapausta sataa tuhatta asukasta kohti kahdessa viikossa.

Jäsenkuntien asukaslukuun suhteutetut ilmaantuvuusluvut vaihtelevat. Pienimmillään ilmaantuvuus on Pornaisissa (1773/100 000/14 vrk).

Toimija arvioi itse, millaisin toimin tartuntariskiä voi ehkäistä.

Viime viikolla koronanäytteitä otettiin Keusoten alueella 3359. Näytteistä 44 prosenttia todettiin koronavirukseksi.

Järvenpään Justissa koronaviruksen takia hoidossa oli maanantaina 21.2. yhdeksän potilasta. Husissa on hoidossa yhteensä 92 koronapotilaista.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt jatkaa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella voimassa olevaa määräystä, joka velvoittaa laajasti erilaisten tilojen käytöstä vastaavia toimijoita ehkäisemään lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä.

Määräys perustuu tartuntatautilakiin ja sen voimassaoloa jatketaan 15.3. asti. Päätös koskettaa myös Keusoten alueen kuntia.

Mitään toimintaa tiloissa ei ole määräyksen myötä kielletty eikä esimerkiksi tietyn mittaisia turvavälejä edellytetä, vaan määräyksen tarkoitus on tehostaa terveysturvallisuustoimia.

Kyseeseen voi tulla esimerkiksi asiakaspaikkojen väljä sijoittelu, ilmanvaihdon tehostaminen tai kävijöiden tulon porrastaminen.

Määräys koskee esimerkiksi liikuntatiloja, kauppoja, kirjastoja ja museoita henkilömäärästä riippuen.

Myös yleisötilaisuuksiin käytetyt tilat kuuluvat määräyksen piiriin.